Καταφύγιο στη Βοσνία έχουν βρει πάνω από 35.000 τζιχαντιστές – Ανησυχία στην Ευρώπη για βαλκανικό δίκτυο τρομοκρατίας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη από την εκτίμηση αναλυτών οτι πάνω από 35.000 τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους έχουν εισέλθει, εκμεταλλευόμενοι τις μεταναστευτικές ροές, στη Βοσνία, αναζητώντας καταφύγιο ανάμεσα στους Βόσνιους μουσουλμάνους. Το ανησυχητικό είναι οτι, οι ροές προσφύγων από στη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν συνεχίζουν να αυξάνονται, παρα την απομάκρυνση των τζιχαντιστων από τις περιοχές αυτές, γεννώντας εύλογα ερωτήματα για το να πρόκειται πραγματικά για πρόσφυγες ή για φυγάδες τζιχαντιστές.

Οπως εκτιμούν οι αναλυτές, οι τζιχαντιστές οργανώνουν ένα βαλκανικό δίκτυο με επίκεντρο τη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο, με σκοπό να μεταφέρουν τον τρόμο στη Ευρώπη.

«Είναι ανησυχητικό οτι ακόμα και τώρα που ο πόλεμος στη Συρία βρίσκεται σε ύφεση, οι προσφυγικές ροές αντί να μειώνονται, αυξάνονται. Το οτι δεν ενδιαφέρονται να επιστρέψουν στα σπίτια τους ενδεχομένως είναι ένδειξη οτι δεν πρόκειται για άτυχους πρόσφυγες αλλά για φυγάδες τζιχαντιστές, που διέφυγαν μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους. Χώρες όπως η Λιβύη ή η μουσουλμανική Βοσνία είναι ιδανικές. Πολύ δε περισσοτερο τώρα που κανένας δεν ασχολείται μαζί τους ενόψει των εκλογών στη Βοσνία», σημειώνει ο εγκληματολόγος αναλυτής Goran Kovacevic.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.