Τα ονόματα της κυβέρνησης Μακρον

– Άγγλος στο… ραντεβού του για την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης ο Εμανουέλ Μακρόν
– Ο σύμμαχος του νέου προέδρου, Φρανσουά Μπαϊρού, έγινε υπουργός Δικαιοσύνης
– Ο Μπρούνο λε Μερ (υπουργός και στην κυβέρνηση Σαρκοζί) αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας
– Η Σιλβί Γκουλάρ αναλαμβάνει νέα υπουργός Άμυνας Και Σοσιαλιστές και Δεξιούς και… γυναίκα στο υπουργείο Άμυνας έχει η νέα κυβέρνηση της Γαλλίας, η πρώτη του νέου προέδρου της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν. Ακριβώς στις 16:00, όπως είχε ανακοινωθεί, ο γραμματέας της προεδρίας Αλεξίς Κολέρ, εμφανίστηκε στα σκαλιά του Μεγάρου των Ηλυσίων και ανακοίνωσε τα ονόματα εκείνων που θα συνθέσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό (και προέρχόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους) Εντουάρ Φιλίπ.
Ο μετριοπαθής και επίσης προερχόμενος από τους Ρεπουμπλικάνους, Μπρούνο λε Μερ θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομίας (είχε διατελέσει υπουργός και στην κυβέρνηση του Νικολά Σαρκόζι), ενώ ο Φρανσουά Μπαΐρου, ο επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος MoDem, που συμμάχησε προεκλογικά με τον Μακρόν και δέχτηκε να μην κατέβει υποψήφιος, αναλαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Υπουργός αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα και Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Ζαν Ίβ λε Ντριάν, που ήταν υπουργός (Άμυνας) και του Φρανσουά Ολάντ και υπουργός Εσωτερικών ο σοσιαλιστής δήμαρχος της Λυόν, Ζεράρ Κολόμπ. Η έκπληξη του Εμανουέλ Μακρόν θα μπορούσε να θεωρηθεί η τοποθέτηση μιας γυναίκας, της κεντρώας ευρωβουλευτή Σιλβί Γκουλάρ στο υπουργείο Άμυνας.
Υπουργός Περιβάλλοντος αναλαμβάνει ο Νικολά Ιλό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.