Το κινεζικό αεροπλανοφόρο Liaoning ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι εκτός Κίνας – εντυπωσιακό βίντεο

Στον Ειρηνικό κατευθύνεται το μοναδικό κινεζικό αεροπλανοφόρο τη στιγμή που η ένταση με την Ταϊβάν έχει αναζωπυρωθεί. Είναι η πρώτη έξοδος του αεροπλανοφόρου εκτός των χωρικών υδάτων της Κίνας, γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Global Times.Το πλοίο κατασκευάστηκε στην τότε Σοβιετική Ένωση, αγοράστηκε από την Κίνα και εντάχθηκε στην ενεργό υπηρεσία τον Σεπτέμβριο του 2012.
«Ένας στολίσκος του κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού, που περιλαμβάνει το αεροπλανοφόρο Liaoning, κατευθύνεται στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό για προγραμματισμένες ασκήσεις», ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία.
Δεν είναι γνωστό πόσο θα διαρκέσει η έξοδος του αεροπλανοφόρου στον Ειρηνικό, ούτε η πορεία που θα ακολουθήσει ο στολίσκος. Καθώς η βάση του Liaoning είναι στη Νταλιάν στη βορειοανατολική Κίνα, το αεροπλανοφόρο λογικά θα πρέπει να εισέλθει στον Ειρηνικό διασχίζοντας το σύμπλεγμα των νησιών που χωρίζει την Ταϊβάν από τη νότια Ιαπωνία.
https://www.youtube.com/watch?v=oi_Apiq3BMIrn

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.