Υγρό νεκροταφείο η Μεσόγειος για 5.000 πρόσφυγες το 2016

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, τους 5.000 φτάνουν οι πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα της Μεσογείου το 2016, προσπαθώντας να φτάσουν στις ακτές της Ευρώπης. Ο αριθμός αυτός ξεπερνά τους αντίστοιχους των προηγούμενων ετών, ενώ σε σχέση με το 2015 η αύξηση φτάνει το 20%.

Οι κακές καιρικές συνθήκες, η χειρότερη κατάσταση των πλοιαρίων και οι τακτικές των διακινητών οδήγησαν σε αυτό τον αριθμό νεκρών, με τον ΟΗΕ να καλεί την ΕΕ να προβεί στις ανάλογες κινήσεις για να προστατευτούν οι ζωές των προσφύγων.

Ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Γουίλιαμ Σπίντλερ είπε ότι είναι «ανησυχητική» η αύξηση των θανάτων και η πρακτική των διακινητών να στέλνουν ταυτόχρονα πολλές βάρκες, καθώς κάτι τέτοιο κάνει πολύ δύσκολο το έργο της διάσωσης των προσφύγων.

Ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση (ΙΟΜ) σημείωσε ότι σχεδόν 360.000 άτομα εισήλθαν στην Ευρώπη από θαλάσσιες οδούς, με τους περισσότερους να φτάνουν στην Ελλάδα και την Ιταλία. Λίγες ημέρες νωρίτερα ο ΙΟΜ είχε ανακοινώσει ότι φέτος αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών προσφύγων κατά 20% σε σύγκριση με το 2015.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.