Τι φοβούνται Βρυξέλλες και Βερολίνο…

 Γιώργος Α. Κουρής

ΤΩΡΑ να δούμε σε ποιόν θα πουλάει μαγκιά η Μέρκελ και το Ιερατείο των Βρυξελλών.

ΓΙΑΤΙ τόσο ο Σαλβίνι, όσο και ο αρχηγός του Κινήματος των 5 Αστέρων που σάρωσαν στις ιταλικές εκλογές έχουν δεσμευτεί να κατεδαφίσουν ολόκληρο το σύστημα των αντιλαϊκών μέτρων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ιταλία.

ΠΡΩΤΑ απ΄ όλα έχουν υποσχεθεί να αλλάξουν το νόμο που προβλέπει αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση.

ΕΧΟΥΝ ήδη προαναγγείλει την πρόσληψη δέκα χιλιάδων αστυνομικών για να αντιμετωπίσουν τις ροές των μεταναστών.

ΠΑΝΩ απ΄ όλα οι νικητές των εκλογών διατρανώνουν την απόφασή τους να κάνουν οι ίδιοι κουμάντο στις τράπεζες και δεν δέχονται τις οδηγίες των Βρυξελλών, γιατί όπως λέει και το σύνθημα της Λέγκας του Βορρά: Πρώτα απ΄ όλα η Ιταλία.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ένα σύνθημα που προκαλεί τρόμο στο Βερολίνο και στο Ιερατείο των Βρυξελλών, γιατί ανατρέπει τη στρατηγική των μηδενικών ελλειμμάτων που παρήγαγε πλεονάσματα στην Γερμανία και ελλείμματα στο Νότο.

Η ΑΡΝΗΣΗ των Ιταλών να συμβιβαστούν με τη διαρκή λιτότητα και να δείξουν υποταγή στα νέα σχέδια ευρωπαϊκής ενοποίησης που επεξεργάζονται Μέρκελ και Μακρόν, τινάζει στον αέρα ολόκληρο το σαθρό οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ενισχύει τις αντισυστημικές δυνάμεις σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

ΜΠΟΡΕΙ το Ιερατείο των Βρυξελλών να πήρε βαθιά ανάσα από τη νίκη Μακρόν στην Γαλλία, αλλά ο Γάλλος πρόεδρος δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση με ό,τι συνεπάγεται αυτή η εξέλιξη.

ΕΚΤΟΣ από το τεράστιο πρόβλημα με την Ιταλία που απειλεί να βάλει μπουρλότο στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Ιερατείο των Βρυξελλών έχει να αντιμετωπίσει την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Τσεχία που έχουν σηκώσει μπαϊράκι.

Οι αντισυστημικές δυνάμεις σαρώνουν σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ μετά το δημοψήφισμα στην Μεγάλη Βρετανία κανείς δεν φοβάται μια έξοδο από την Ευρωζώνη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.