Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση στο Βερολίνο: Η στιγμή που το φορτηγό σπέρνει το θάνατο

Ένα σοκαριστικό βίντεο-ντοκουμέντο που καταγράφει τη στιγμή της επίθεσης με φορτηγό σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου την περασμένη Δευτέρα έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική Bild.
Στο βίντεο, που τραβήχτηκε από οδηγό ταξί που βρισκόταν κοντά στο σημείο της τραγωδίας την ώρα εκείνη, φαίνεται το φορτηγό που όπως όλα δείχνουν οδηγούσε ο Τυνήσιος καταζητούμενος Άνις Άμρι να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, πιθανόν 60-70 χιλιομέτρων, προς την υπαίθρια αγορά, και λίγο μετά ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι προς την αντίθετη κατεύθυνση.
https://www.youtube.com/watch?v=jm_mb9Ax-5Arn
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ο Τυνήσιος καταζητούμενος για την τρομοκρατική επίθεση φέρεται να απείλησε χριστιανό κρατούμενο ότι «θα του έκοβε το κεφάλι» όταν βρισκόταν σε σωφρονιστικό ίδρυμα της Σικελίας. Αιτία της ακραίας αυτής συμπεριφοράς του Άμρι, σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Στάμπα, φέρεται να ήταν το ότι ο χριστιανός κρατούμενος δεν ήθελε να ακούσει τις επίμονες προτροπές του Άμρι να αλλαξοπιστήσει και να ασπασθεί τον ισλαμισμό.
Πρόκειται για στοιχεία, δηλαδή, που ενισχύουν τις υποψίες που εκφράζονται τις τελευταίες ώρες, ότι ο Άμρι μπορεί να είχε ταυτίσει την δράση του με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό, ήδη την περίοδο κατά την οποία εξέτισε την ποινή του σε φυλακές της Κατάνης και του Παλέρμο, από το 2011 μέχρι το 2015.
Ο Άμρι καταδικάσθηκε από την ιταλική δικαιοσύνη για την πυρπόληση του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Λαμπεντούζα και για συμμετοχή σε ταραχές στις φυλακές της Σικελίας. 
Παράλληλα, ο γερμανικός Τύπος αναφέρει ότι στην πόρτα του φορτηγού το οποίο χρησιμοποίησε ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο για να σκορπίσει το θάνατο εντοπίστηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του Τυνήσιου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.