Αιχμές κατά του Σόιμπλε για συγκάλυψη της κατασκοπείας φορολογικών αρχών από την Ελβετία

«Πότε και τι γνώριζε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος των φορολογικών αρχών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας από την Ελβετία» ζητά από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να πληροφορήσει την κοινή γνώμη ο Αχιμ Πόστ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) του κρατιδίου (της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας), σε συντέντευξή του στη Neue Westfälische Zeitung, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο.
«Είναι προφανές ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συγκάλυψε αυτήν την απίστευτη υπόθεση κατασκοπείας των φορολογικών αρχών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Όταν η Β. Ρηνανία-Βεστφαλία άρχισε να αγοράζει CD με τα στοιχεία (Γερμανών φοροφυγάδων) στην Ελβετία ένας ήταν εντελώς αντίθετος, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όταν αποκαλύφθηκε ότι πληροφοριοδότες και κατάσκοποι είχαν τοποθετηθεί στις φορολογικές αρχές της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας, σιώπησε ένας, ο Βόλφκγανγκ Σόιμπλε», πρόσθεσε ο Άχιμ Ποστ, ο οποίος προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα ζητήσει εξηγήσεις από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών τόσο στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag), όσο και στις αρμόδιες επιτροπές του.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.