Βαρύ οπλισμό στέλνει ο Τραμπ στους Κούρδους! Οργή στην Τουρκία…

«Πυρ και μανία» είναι η Τουρκία από την στήριξη που παρέχουν ολοένα και πιο ανοιχτά οι ΗΠΑ στους Κούρδους του PKK και του PYD, που η Άγκυρα θεωρεί ως τρομοκρατικές οργανώσεις.
Η τουρκική εφημερίδα Γιενί Σαφάκ αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα πως οι ΗΠΑ έστειλαν προς ενίσχυση των Κούρδων 48 οχήματα και 250 στρατιώτες τους και 22 φορτηγά γεμάτα με πυρομαχικά.
Το κονβόι της αμερικανική βοήθειας ταξίδεψε από τα σύνορα Συρίας-Ιράκ στην Σεμάλκα και έφτασε στην Αλ Μαλικίγια.
Μετά του τουρκικούς βομβαρδισμούς της 25ης Απριλίου που είχαν ως αποτέλεσμα σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα να σκοτωθούν 89 στελέχη του PKK στο βόρειο Ιράκ και Συρία, οι ΗΠΑ έστειλαν 22 φορτηγά με όπλα και πυρομαχικά καθώς επίσης στρατιωτικά οχήματα
Η εφημερίδα αναφέρει πως πριν του βομβαρδισμούς στρατιώτες της Τουρκίας είχαν δεχθεί επίθεση με αμερικανικούς αντιαρματικούς πυραύλους TOW.
Τους τελευταίους μήνες δε η Ουάσιγκτον φέρεται να έχει στείλει στους Κούρδους του PKK σύμφωνα με την Γιενί Σαφάκ, πολλαπλούς εκτοξευτές, 80 σωλήνες όλμων των 120 mm, βομβίδες ΜΚ 19, αραβίδες Μ4 και τυφέκια Μ16 καθώς επίσης οχήματα Humvee και Cougar.
Η τουρκική εφημερίδα τονίζει επίσης πως οι ΗΠΑ έστειλαν και αντιαρματικούς πυραύλους FGM-148 Javelin.

newsbeast.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.