Διευρύνει το προβάδισμά του ο Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν διευρύνει το προβάδισμα που έχει από τη Μαρίν Λεπέν και προηγείται με ποσοστό 63% έναντι 37% της αντιπάλου του, σύμφωνα με νέα σφυγμομέτρηση της εταιρείας Ifop-Fiducial.
Μετά την τηλεμαχία των δύο της Τετάρτης, όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον Μακρόν ποσοστό υψηλότερο του 60% ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Κυριακής, ενώ τις προηγούμενες ημέρες το ποσοστό είχε υποχωρήσει και στο 59%.
Δημοσκόπηση της Ipsos Sopra Steria για τη γαλλική ραδιοτηλεόραση δείχνει ότι ο Μακρόν προηγείται με 61,5% (άνοδος 2,5 μονάδων σε σύγκριση με προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας) και η Λεπέν έχει πέσει στο 38,5%. Η συμμετοχή αναμένεται ότι θα φτάσει στο 76% (ήταν 78% στον πρώτο γύρο). Από αυτούς που είπαν ότι θα πάνε σίγουρα στις κάλπες, το 84% δήλωσε ότι έχει κάνει την οριστική επιλογή του, ενώ το 16% μπορεί να αλλάξει γνώμη ακόμη και την τελευταία στιγμή.
Η έρευνα αυτή έγινε διαδικτυακά, σε δείγμα 2.632 προσώπων εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Από τους συμμετέχοντες, οι 1.605 είπαν ότι είναι βέβαιο ότι θα πάνε να ψηφίσουν.
Η δημοσκόπηση της Elabe για το τηλεοπτικό κανάλι BFMTV και την εφημερίδα L’Express φέρνει νικητή τον Μακρόν με 62% έναντι 38% για τη Λεπέν. Σχεδόν οι επτά στους δέκα (ποσοστό 68%) από όσους ρωτήθηκαν, είπαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή.
Οι ψηφοφόροι οι οποίοι στον πρώτο γύρο επέλεξαν να στηρίξουν τον Φρανσουά Φιγιόν φαίνεται ότι τώρα στρέφονται στον Μακρόν: το 45% από αυτούς είπε ότι θα ψηφίσει τον πρώην υπουργό Οικονομίας και το 32% τη Μαρίν Λεπέν ενώ το 23% δεν αποκάλυψε ποιον προτιμά. Οι ψηφοφόροι του Ζαν-Λικ Μελανσόν της “Ανυπότακτης Γαλλίας” θα στηρίξουν τον Μακρόν σε ποσοστό 54% και τη Λεπέν σε ποσοστό 14% ενώ οι ψηφοφόροι του Σοσιαλιστή Μπενουά Αμόν τάσσονται σε ποσοστό 72% υπέρ του Μακρόν. Μόνο το 7% είπε ότι προτιμά τη Λεπέν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.