Η Μέρκελ έσπασε το πρωτόκολλο: Χωρίς μαντίλα στη Σαουδική Αραβία

Στο… κλειστό κλαμπ των γυναικών επικεφαλής κυβερνήσεων που αρνούνται να καλύψουν το κεφάλι τους με μαντίλα κατά την επίσκεψή τους στη Σαουδική Αραβία μπήκε η Άνγκελα Μέρκελ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος έφτασε στη δυτική πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όπου συναντήθηκε με τον βασιλιά της χώρας Σαλμάν, χωρίς να φοράει την παραδοσιακή μαντίλα, όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο.
Ένα πρωτόκολλο βέβαια που κατά το παρελθόν έχουν “σπάσει” οι πρώην πρώτες κυρίες των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και Μισέλ Ομπάμα, αλλά και η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.
Σημειώνεται ότι η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ έχει ταχθεί υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας στη Γερμανία, υποστηρίζοντας πως “δεν είναι αποδεκτή στη χώρα μας”.
“Θα έπρεπε να απαγορευθεί, όπου αυτό είναι νομίμως εφικτό”, τόνισε, και προς αυτήν την κατεύθυνση κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα νομοσχέδιο στο γερμανικό κοινοβούλιο που προβλέπει απαγόρευση της μπούρκας για τις γυναίκες που εργάζονται στο Δημόσιο, στη Δικαιοσύνη και στον στρατό.
https://www.youtube.com/watch?v=Q29T6BlaLqgrn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.