Δεν θα πιστέψετε τι φόρο πληρώνει ο Ομπάμα για τις ομιλίες του

Πολλά έχουν γραφτεί για τα υπέρογκα ποσά που λαμβάνει ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, για μία ομιλία του. Τα 400.000 δολάρια που λαμβάνει για μία ώρα πίσω από το μικρόφωνο μίας εκδήλωσης μπορεί να φαντάζουν αστρονομικό ποσό, ωστόσο δεν είναι και λίγοι οι φόροι που θα κληθεί να καταβάλει για τα έσοδά του.
Ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ δηλώνουν ακόμη κάτοικοι Ουάσινγκτον. Αυτό σημαίνει πως φορολογούνται με συντελεστή 8,95% ενώ θα τους επιβληθεί και ο συντελεστής του 39,6% που είναι κατά πολύ υψηλότερος ομοσπονδιακός φορολογικός συντελεστής.
Επιπλέον, ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος και η σύζυγός τους υπάγονται στην υψηλότερη κλίμακα εισοδήματος και ως εκ τούτου, κάθε επιπλέον δολάριο υπόκειται σε συνδυασμένο φορολογικό συντελεστή 45%. Όλα αυτά πρακτικά σημαίνουν πως όταν ο Ομπάμα αμείβεται με 400.000 δολάρια για μία ομιλία του, τα 180.000 εξ αυτών καταλήγουν σε φόρους.

Πηγή: Marketwatch

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.