Ανοιχτή η πόρτα της Ε.Ε για την Βρετανία

Ευπρόσδεκτοι είναι οι Βρετανοί για να ενταχθούν εκ νέου στην Ε.Ε, αν με το αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών στη χώρα στις 8 Ιουνίου δηλώσουν ότι επιθυμούν να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό ανέφερε με δηλώσεις του στην ”Guardian”, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι. «Αν το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί να παραμείνει στην Ε.Ε., όλος ο κόσμος θα είναι υπέρ. Εγώ προσωπικά θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος να γινότανε κάτι τέτοιο.
«Βέβαια, η τελική απάντηση εξαρτάται από τις 27 χώρες μέλη, όμως πιστεύω ότι όλοι θα ήταν υπέρ της ένταξης», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος βρισκόταν χθες Πέμπτη στο Λονδίνο όπου συναντήθηκε με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.
Ο Ταγιάνι εκτίμησε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες που ζουν στη Βρετανία θα πρέπει να έχουν «τα ίδια δικαιώματα» πριν και μετά το Brexit.
«Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι το Brexit δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή τους», σημείωσε. «Για εμάς αυτό αποτελεί προτεραιότητα, είναι κόκκινη γραμμή», εξήγησε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.