Ευρεία ομοφωνία για τις συνταγματικές αλλαγές στην Τουρκία ζητά η Κομισιόν

Να αναζητήσει μία ευρεία εθνική ομοφωνία γύρω από τις προωθούμενες συνταγματικές αλλαγές καλεί την Τουρκία η Κομισιόν, δεδομένης της μικρής διαφοράς με την οποία επικράτησε το “ναι” στο δημοψήφισμα, αλλά και των σημαντικών επιπτώσεων που θα έχει η απόφαση αυτή.
“Με δεδομένο το οριακό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τις εκτεταμένες επιπτώσεις που θα έχουν οι συνταγματικές αλλαγές, καλούμε επίσης τις τουρκικές αρχές να αναζητήσουν την ευρύτερη δυνατή εθνική ομοφωνία για την υλοποίησή τους”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει την αξιολόγηση των ανεξάρτητων διεθνών παρατηρητών “σχετικά με υποτιθέμενες παρατυπίες” στη διαδικασία της ψηφοφορίας, ενώ η Κομισιόν ενθαρρύνει ακόμα την Τουρκία να απαντήσει στις ανησυχίες του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, “συμπεριλαμβανομένων των σχετικών με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.