Άσαντ: Δεν είναι ο συριακός στρατός πίσω από την επίθεση με χημικά


Κατασκευασμένη αποκάλεσε ο Μπασάρ αλ-Ασάντ thn πληροφορία που θέλει το συριακό στρατό να βρίσκεται πίσω από την επίθεση με χημικά σε πόλη της Συρίας που ελέγχεται από αντάρτες, λέγοντας παράλληλα πως το γεγονός αυτό χρησιμοποιήθηκε ως «πρόσχημα» για τη δικαιολόγηση των αμερικανικών πληγμάτων σε βάσεις του συριακού στρατού.
«Για μας, είναι 100% κατασκευασμένη […] Η εντύπωσή μας είναι πως οι ΗΠΑ είναι συνεργός των τρομοκρατών και πως εξύφαναν όλη αυτή την ιστορία για να χρησιμεύσει ως πρόσχημα για την επίθεση» που πραγματοποίησαν οι Αμερικανοί στις 7 Απριλίου εναντίον συριακής αεροπορικής βάσης, υποστήριξε ο Άσαντ στην πρώτη συνέντευξή του μετά τη χημική επίθεση στο Χαν Σεϊχούν και τα αμερικανικά αντίποινα.
Ο Άσαντ τόνισε, επίσης, πως το καθεστώς δεν έχει στη διάθεση του πλέον χημικά όπλα. «Δεν διαθέτουμε χημικά όπλα […] Πάνε μερικά χρόνια, το 2013, εγκαταλείψαμε όλο το οπλοστάσιό μας […] Και ακόμη κι αν είχαμε στην κατοχή μας τέτοια όπλα, δεν θα τα είχαμε χρησιμοποιήσει ποτέ» ανέφερε και πρόσθεσε παρακάτω:
«Θα εργασθούμε (μαζί με τους Ρώσους) για να διεξαχθεί μια διεθνής έρευνα. Όμως πρέπει να είναι αμερόληπτη. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια έρευνα παρά μόνο εφόσον αυτή είναι αμερόληπτη και εφόσον εξασφαλίζεται ότι αμερόληπτες χώρες θα πάρουν μέρος σ’ αυτή ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς».
Τέλος, στην αποκλειστική συνέντευξη στο γαλλικό πρακτορείο ότι η πολιτική διαδικασία χρησιμοποιείται από τους Αμερικανούς ως ομπρέλα κάλυψης για τους τρομοκράτες. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναζητούν στα σοβαρά μια οποιαδήποτε πολιτική λύση. Θέλουν να χρησιμοποιήσουν την πολιτική διαδικασία σαν μια ομπρέλα για τους τρομοκράτες» είπε χαρακτηριστικά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.