Στα πρόθυρα παγκόσμιας ανάφλεξης;

ΤΑ ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΤΟ «ΚΑΛΟ» ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ
 Μετά το αιφνιδιαστικό χτύπημα των Ηνωμένων Πολιτειών σε συριακό έδαφος τις πρώτες πρωινές ώρες, υπάρχει μία έντονη ανησυχία, πρωτόγνωρη που παραπέμπει στις πιο μαύρες εποχές του ψυχρού πολέμου. 
 Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ολυμπία, η ρωσική πλευρά εμφανίζεται εξαιρετικά ανησυχεί για το τι μέλλει γενέσθαι ενώ με απόφαση της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας έχει απαγορευθεί η πώληση τουριστικών πακέτων για ρώσους πολίτες προς την Τουρκία, ενώ υπάρχει συντονισμένη εκκένωση των Ρώσων πολιτών που βρίσκονται στην Τουρκία πλην των απολύτως απαραίτητων διπλωματικών αποστολών.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιο συναγερμός στη ρωσική πλευρά δεν υπήρχε ούτε και την περίοδο που οι τούρκοι κατέρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος. Αυτό είναι ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης.
 Στην άλλη πλευρά του ατλαντικού το γεγονός ότι το χτύπημα δεν το γνώριζε ούτε το στενό επιτελείο του προέδρου Τραμπ, προκαλεί μεγάλη εντύπωση. Και τα επικρατέστερα σενάρια είναι δύο.
–  Πρώτον ο πρόεδρος Τραμπ να προέβη σε αυτή την αιφνιδιαστική κίνηση για να αποτινάξει από πάνω του την πίεση και της φαιδρές κατηγορίες περί συνεργασίας με τους ρώσους. Κάνοντας αυτό το χτύπημα αυτόματα εξαφάνισε την πίεση προς το πρόσωπό του και το πρόσωπο των συνεργατών του, όπως φάνηκε από την αμηχανία της Κλίντον.  Αυτό είναι το καλό σενάριο, αφού δείχνει ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια, τουλάχιστον αυτής της έντασης.  Αντίθετα, ο πρόεδρος τραμ απαλλαγμένος από τις κατηγορίες, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ακόμα και να συνεργαστεί με τις ρωσικές δυνάμεις προκειμένου να χτυπήσει με κάθε τρόπο τους ισλαμιστές τρομοκράτες,  Χωρίς να κατηγορηθεί για υποχωρητικότητα έναντι των ρώσων ή ακόμα και του Άσαντ τον οποίο ήδη έπληξε.
–  Το δεύτερο και χειρότερο σενάριο, είναι να εκβιάζεται ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως ακριβώς εκβιάστηκε και ο Μπιλ Κλίντον προκειμένου να διαπράξει την σφαγή στη Σερβία. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Κλίντον υπό την απειλή καθαίρεσης στην σκιά του σκανδάλου Λεβίνσκι σύρθηκε κυριολεκτικά από το βαθύ κράτος της Ολμπράιτ και των άλλων καθαρμάτων προκειμένου να ισοπεδώσει μία χώρα για να γλιτώσει την καρέκλα του. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την παγκόσμια ανάφλεξη.
 Η κατάσταση στην Συρία δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση στην Σερβία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες , στην Συρία έχουν ήδη εγκατασταθεί ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα, S300 και S400.  Τα συστήματα αυτά είναι απολύτως λειτουργικά και εξοπλισμένα. Το σοβαρό στοιχείο είναι ότι ο έλεγχος αυτών των συστημάτων, βρίσκεται στα χέρια του συριακού στρατού. Κοινώς, εάν επιχειρηθεί βομβαρδισμός της Συρίας από αέρος, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η κατάρριψη  Αμερικανικών αεροσκαφών από ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα. Γεγονός που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν, και είναι αυτονόητο τι θα σημάνει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.