Αμερικανοί καταδρομείς κατέβηκαν με ελικόπτερο στην καρδιά του Ισλαμικού Κράτους – Τι κυνηγούσαν;

Μια ομάδα Αμερικανών καταδρομέων πραγματοποίησε την Πέμπτη μια άκρως επικίνδυνη αποστολή βαθιά πίσω από τις γραμμές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Al Masdar News, οι Αμερικανοί είχαν στόχο τους ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δίχως όμως να έχει γίνει γνωστό ποιον από όλους.
Η καταδρομική επιχείριση είχε διάρκεια περίπου 30 λεπτά και οι Αμερικανοί ενεπλάκησαν σε μάχη με τους τζιχαντιστές που επέβαιναν σε ένα τζιπ στην περιοχή μεταξύ Χαμάτ Αλ Ταμπανίγιε και Αλ Κασάμπι στα δυτικά της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ.
Στη συνέχεια, το αμερικανικό ελικόπτερο μάζεψε τους κομάντος κι επέστρεψε πίσω στα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα της Συρίας.
Οι Αμερικανοί δεν είχαν καμία απώλεια σε αυτή την επιχείριση.
Άγνωστο παραμένει τι απέγινε κι ο στόχος τους, δηλαδή ο τζιχαντιστής οπλαρχηγός στον οποίο επιτέθηκαν. Κανείς δεν γνωρίζει εάν τον σκότωσαν ή τον συνέλαβαν και πλέον αναμένεται ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου για να πέσει φως στην επιχείριση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.