Συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών κατά του πρόεδρου Μαδούρο

Στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας της Βενεζουέλας απώθησαν σήμερα στο Καράκας τους διαδηλωτές που πέταγαν πέτρες εναντίον τους, κάνοντας ρίψεις δακρυγόνων και χρήση σπρέι πιπεριού, καθώς επιχειρούσαν να εμποδίσουν την πραγματοποίηση διαδήλωσης κατά του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν αφού οι αρχές έκλεισαν σταθμούς του μετρό, εγκατέστησαν οδοφράγματα και σημεία ελέγχου και απέκλεισαν την πλατεία Βενεζουέλα, όπου οι αντίπαλοι του Μαδούρο σχεδίαζαν να διαδηλώσουν.

Σε κάποιο σημείο, γυναίκες είχαν γονατίσει στο οδόστρωμα και τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο, ενώ κάτοικοι της περιοχής χτυπούσαν κατσαρόλες και τηγάνια θέλοντας να δείξουν την οργή τους κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγορούν για την ύφεση στην οποία έχει βυθιστεί η οικονομία με αποτέλεσμα τις σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και βασικά είδη ανάγκης.

Βενεζουέλα: Νέες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών
«Θα τους ξεφορτωθούμε αλλά πρέπει να δώσουμε μάχη» δήλωσε ο Χοσέ Σαπάτα, ένας 57χρονος ηλεκτρολόγος που συμμετείχε στην κινητοποίηση.

Οι υποστηρικτές του προέδρου Μαδούρο οργάνωσαν από την άλλη συγκεντρώσεις συμπαράστασης.

Μεταξύ αυτών ο Χουάν Απόντε, υπάλληλος στο υπουργείο Φυλακών, ο οποίος κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι υποκινούν μια συνωμοσία με τη στήριξη των ΗΠΑ και με στόχο την ανατροπή του προέδρου της Βενεζουέλας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.