Η συριακή αντιπολίτευση «δεν θα δεχθεί ποτέ» ο Άσαντ να παραμείνει, σε «οποιοδήποτε ρόλο»

Η συριακή αντιπολίτευση επανέλαβε σήμερα ότι αρνείται να αναγνωρίσει οποιονδήποτε «ρόλο» σήμερα ή στο μέλλον για τον Μπασάρ αλ Άσαντ, λίγες ώρες αφού η νέα αμερικανική κυβέρνηση υπό τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έκανε σαφές ότι δεν είναι «προτεραιότητά της» η αποχώρηση του προέδρου της Συρίας, ή τουλάχιστον δεν είναι «πιο επείγουσα» προτεραιότητα από τον τερματισμό του πολέμου.

«Η αντιπολίτευση δεν θα αποδεχθεί ποτέ ο Μπασάρ αλ Άσαντ να έχει κανέναν ρόλο (…), η θέση μας δεν πρόκειται να αλλάξει», τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Μονζέρ Μάχος, εκπρόσωπος της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων, η οποία εκπροσωπεί ένοπλες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής έκανε τη δήλωση αυτή σε ένα ξενοδοχείο στη Γενεύη, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μία εβδομάδα η πέμπτη διαπραγμάτευση μεταξύ των αντίπαλων πλευρών στη Συρία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Μια άλλη εκπρόσωπος της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων, η Φάρα Ατάσι, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η συριακή αντιπολίτευση θα ευχόταν οι ΗΠΑ να διαδραματίσουν «μεγαλύτερο και αποφασιστικότερο» ρόλο στη Συρία, «περιορίζοντας την ιρανική επιρροή» και αναμετρώμενη με τους Ρώσους, τους οποίους κατηγόρησε ότι απέκτησαν ρόλο στην κρίση διαπράττοντας «ένοπλη ληστεία». «Είμαστε ένας αξιόπιστος εταίρος της αμερικανικής κυβέρνησης» και «για την αντιμετώπιση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος», υποστήριξε η ίδια.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.