Ο ένας στους τρεις μουσουλμάνους φοβάται για την ασφάλειά του επί της προεδρίας Τραμπ

Το 38% των αμερικανών μουσουλμάνων φοβάται πως θα γίνει στόχος οργανώσεων οπαδών της θεωρίας της «ανωτερότητας» της λευκής φυλής μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της περασμένης χρονιάς, ενώ το 42% σημειώνει πως τα παιδιά του ήδη υφίστανται εκφοβισμό λόγω του θρησκεύματός τους, κατέδειξε μια έρευνα.

Η έρευνα αυτή, του Ινστιτούτου για την Κοινωνική Πολιτική και Κατανόηση (Institute for Social Policy and Understanding), η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, καταγράφει επίσης ότι ο ένας στους πέντε μουσουλμάνους στις ΗΠΑ έχει ήδη κάνει σχέδια για να εγκαταλείψει τη χώρα «αν καταστεί αναγκαίο».

Συγκριτικά, το 27% των εβραίων, το 11% των προτεσταντών, το 8% των ρωμαιοκαθολικών και το 16% των προσώπων που δηλώνουν πως δεν εκκλησιάζονται εξέφρασαν παρόμοιες ανησυχίες.

Η πάταξη των «ριζοσπαστών ισλαμιστών τρομοκρατών» και η απαγόρευση των ταξιδιών των πολιτών χωρών με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό είναι ανάμεσα στα στοιχεία της πολιτικής του Τραμπ που προβάλλονται ιδιαίτερα.

Το ποσοστό των μουσουλμάνων που λέει ότι τα παιδιά του υφίστανται σχολικό εκφοβισμό λόγω θρησκείας είναι υπερτετραπλάσιο συγκρινόμενο με αυτό του γενικού πληθυσμού. Σε μια στις τέσσερις περιπτώσεις μάλιστα εμπλέκεται εκπαιδευτικός, κατά τα συμπεράσματα της έρευνας.
http://www.amna.gr/

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.