Παρελθόν τα capital controls στην Ισλανδία

Εννέα χρόνια χρειάστηκαν για να καταργήθούν οι περιορισμοί στις κινήσεις κεφαλαίων στην Ισλανδία, μετά την εκδήλωση της κρίσης το 2008.
Με σημερινή του ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών της χώρας ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα καταργούνται πλήρως τα capital controls, τα οποία έχουν αποκλιμακωθεί σταδιακά το τελευταίο διάστημα.
«Οι έλεγχοι κεφαλαίων που επιβλήθηκαν σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και συνταξιοδοτικά ταμεία ήρθησαν», αναφέρει η κυβέρνηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σε περιορισμένη σύνθεση. Η άρση των κεφαλαιακών ελέγχων θα ισχύσει από τις 14 Μαρτίου.
«Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη καμπή στην οικονομική αναδιάρθρωση μετά την κρίση του 2008 και 2009. Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι αποτέλεσαν ένα απαραίτητο εργαλείο για την ανόρθωση της οικονομίας», δήλωσε εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο πρωθυπουργός Μπγιάρνι Μπενέντικτσον.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.