Άγκυρα: Ξεκινά τη μαζική παραγωγή του ανανεωμένου Altay – Το ανακοίνωσε ο επικεφαλής του SSB

Με φόντο τις ενδείξεις ενός επικείμενου μεγάλου πολέμου που θα καλύψει όλη την Ευρώπη, η Τουρκία φαίνεται να προετοιμάζεται σοβαρά για κάθε ενδεχόμενο.  Έτσι ξεκινά τη μαζική παραγωγή του ανανεωμένου άρματος μάχης Altay,  γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα που ειδικεύεται στην άμυνα.

Η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας ξεκίνησε τη σειριακή παραγωγή του άρματος μάχης Altay, ενός άρματος νέας γενιάς που έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του σύγχρονου πολέμου. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Χαλούκ Γκοργκούν.

«Ξεκινήσαμε τη μαζική παραγωγή του εθνικού μας άρματος», δήλωσε ο Γκοργκούν. «Πολλές χώρες ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί μας σε αυτό το έργο και βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις μαζί τους».

Κατασκευασμένο από την BMC Defense υπό την αιγίδα της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών, το άρμα Altay έχει υποστεί σημαντικές αναβαθμίσεις για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις μάχης.

«Πολλά υποσυστήματα έχουν εντοπιστεί και οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες και καινοτομίες έχουν εφαρμοστεί για να αυξηθούν οι μαχητικές του ικανότητες», εξήγησε ο Γκοργκούν.

Με βάση την πρόσφατη επιχειρησιακή εμπειρία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, το άρμα Altay είναι εξοπλισμένο με πρόσθετα χαρακτηριστικά.

«Οι ψηφιακές τεχνολογίες ενσωματώνονται όλο και περισσότερο στο Altay, επιτρέποντας πιο ακριβή και ταχεία ανίχνευση, στόχευση και εμπλοκή εχθρικών στοιχείων», πρόσθεσε ο Γκοργκούν.

Υπογραμμίζοντας την εμπειρία της Τουρκίας στον τομέα των οχημάτων, ο Gorgun είπε: «Η χώρα μας είναι εξαιρετική στον τομέα των χερσαίων οχημάτων, με πολυάριθμες εταιρείες που εξάγουν διεθνώς. Τα προϊόντα τους προσφέρουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην παγκόσμια σκηνή».

Το Altay είναι ένα σύγχρονο άρμα μάχης εξοπλισμένο με ισχυρά όπλα, διαθέτει κύριο πυροβόλο 120 χλστ. 55 διαμετρημάτων, τηλεχειριζόμενο  σταθμό με πολυβόλο 7,62 χλστ. ή 12,7 χλστ. και ομοαξονικό πολυβόλο 7,62 χλστ.. Η θωράκισή  είναι αρθρωτή με την χρησιμοποίηση σύνθετων υλικών, επιτρέποντάς του να αντιστέκεται αποτελεσματικά στις απειλές στο πεδίο της μάχης.

Σχεδιασμένο στην Τουρκία και χρησιμοποιείται από τον τουρκικό Στρατό, το Altay ζυγίζει 65 τόνους. Μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 70 km/h και έχει επιχειρησιακή εμβέλεια 500 χλμ., χάρη στο σύστημα ελέγχου πυρός, το σύστημα C3I (Command, Control, Communications and Intelligence), το σύστημα προειδοποίησης λέιζερ, το σύστημα αναγνώρισης στόχων μάχης , ΧΒΡΠ (Χημική, Βιολογική, Ραδιολογική και Πυρηνική) προστασία, το σύστημα για την κατάσβεση πυρκαγιών και την καταστολή εκρήξεων. Είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα σύστημα επίγνωσης της κατάστασης 360 μοιρών που παρέχει μια ολοκληρωμένη και λεπτομερή εικόνα του περιβάλλοντός.

Το Altay διαθέτει  τετραμελές πλήρωμα και έχει μήκος 7,3 μέτρα, πλάτος 3,9 μέτρα και ύψος 2,6 μέτρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.