Η Ιταλία δεν θα στείλει ούτε έναν στρατιώτη στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας με σαφήνεια ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε ενδεχόμενη χερσαία δύναμη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Ο Αντόνιο Ταγιάνι τόνισε ότι «η Ιταλία δεν θα στείλει ούτε έναν στρατιώτη».

Αναφερόμενος στην συνέντευξη του γενικού γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, στον Economist, επισήμανε, επίσης: «Ανήκουμε στο ΝΑΤΟ, αλλά κάθε απόφαση πρέπει να λαμβάνεται συλλογικά».

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία όπλα του ΝΑΤΟ για να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στην Ρωσία, ο Ταγιάνι υπογράμμισε:

«Οι επιλογές του Κιέβου είναι επιλογές του Κιέβου. Εμείς δεν πρόκειται να στείλουμε ούτε έναν Ιταλό στρατιώτη στην Ουκρανία και τα στρατιωτικά μέσα που στέλνει η Ιταλία χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό της Ουκρανίας, εργαζόμαστε για την ειρήνη».

Καταλήγοντας δήλωσε: «Τα μηνύματα που φτάνουν από την Ρωσία προκαλούν και έναν υβριδικό πόλεμο, τον οποίο αντιμετωπίζουμε, αλλά πρέπει να εργαστούμε πάντα για την ειρήνη και για να χαμηλώσουμε τους τόνους».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.