Αποφασισμένος ο Αλίεφ να κάνει το χατήρι του Ερντογάν και να αναγνωρίσει το ψευδοκρατος

Οι αδερφικές σχέσεις της Τουρκίας με το Αζερμπαϊτζάν και γνωστές είναι και διαχρονικές. Μόλις τον Νοέμβριο του 2023 Ερντογάν, Αλίεφ και Τατάρ του ψευδοκράτους προχώρησαν σε μια συμφωνία πρόκληση, με το Αζερμπαϊτζάν να προχωράει για αναγνώριση του ψευδοκράτους μιας και ο Ερντογάν τον υποστήριξε για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Υπό τον τίτλο «τρία κράτη, ένα έθνος» υπεγράφη τότε στην Λευκωσία συμφωνία μεταξύ εκπροσώπων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKΡ) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Κόμματος του Νέου Αζερμπαϊτζάν του Ιλχάμ Αλίεφ και του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) του ψευδοκράτους, του κόμματος δηλαδή που ίδρυσε ο Ραούφ Ντενκτάς και του οποίου ηγήθηκε ο Ερσίν Τατάρ.

Εκείνο το πρώτο βήμα για την αναγνώριση του ψευδοκράτους έχει και συνέχεια, αφού σήμερα η Εθνοσυνέλευση του Αζερμπαϊτζάν αποδέχτηκε τη σύσταση ομάδας εργασίας για τις διακοινοβουλευτικές σχέσεις Αζερμπαϊτζάν-«ΤΔΒΚ» (ψευδοκράτους)!

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ, φτάνοντας στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, ευχήθηκε να είναι επωφελής η «κοινοβουλευτική ομάδα εργασίας» Αζερμπαϊτζάν – ψευδοκράτους που εγκρίθηκε από τη Βουλή του Μπακού, επαναλαμβάνοντας το προκλητικό σύνθημα «ένα έθνος, τρία κράτη» αναφερόμενος σε Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν και ψευδοκράτος.

Και ενώ το Αζερμπαϊτζάν δεν κρύβει τις προθέσεις του η ελληνική κυβέρνηση κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούσει, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη να μην απαντάει σε πρόκληση του Αζέρου πρέσβη στην Αθήνα, ευρισκόμενος στο συνέδριο του Economist, αλλά να απαντά πως «οι ενεργειακές μας σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν δεν επηρεάστηκαν ποτέ από πολιτικά ζητήματα έως τώρα και ελπίζω ότι το ίδιο θα ισχύσει και στο μέλλον»!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.