Βόμβα La Repubblica: Η Ουκρανία θα πρέπει να δώσει εδάφη στη Ρωσία για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Την ίδια ώρα μία πραγματική βόμβα ρίχνει η ιταλική εφημερίδαLa Repubblica.

Αποκαλύπτει ότι οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ συζητούν την εκδοχή η Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας και την ένταξη του Κιέβου στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα τέτοιο σενάριο δεν εκφράζεται κατά τις επίσημες συζητήσεις, αλλά τίθεται άτυπα και γίνεται όλο και πιο ρεαλιστικό, ειδικά πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Οι ειδικοί τη βλέπουν ως την πλέον αποδεκτή λύση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει ληφθεί απόφαση σε πολιτικό επίπεδο, αλλά συζητείται ολοένα και πιο σοβαρά σε σχέση με την πιθανή ήττα του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Κύκλοι της αμερικανικής κυβέρνησης βλέπουν επίσης την πρόταση αυτή ως μια συγκεκριμένη κάρτα «ειρηνοποιού» στα χέρια του Donald Trump σε περίπτωση που κερδίσει, ανέφερε η εφημερίδα.
Σύμφωνα με την πρόταση, η Δύση θα αναγνωρίσει ως ρωσικά εδάφη την Κριμαία και τις περιοχές που προσαρτήθηκαν από το 2022 μέχρι σήμερα και στη συνέχεια να δεχθεί στο ΝΑΤΟ ό, τι έχει απομείνει από την Ουκρανία.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.