Ρωσικός πύραυλος χτύπησε τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας

Οι ρώσοι προελαύνουν και έχουν βάλει τρεις βασικούς στόχους: να καταλάβουν το Siversk βόρεια του Bakhmut, το Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut και το Orichiv στην περιοχή Zaporizhia…
Η ρωσική προέλαση σε όλο το μέτωπο είναι ξεκάθαρη και την επιβεβαιώνουν και οι Ουκρανοί που καταρρέουν σε ορισμένα σημεία του μετώπου ο ρυθμός βολών του πυροβολικού είναι 12 οβίδες ρώσων προς 1 των Ουκρανών…
Εν τω μεταξύ, η CIA αποκαλύπτει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι προετοιμασμένο για σύγκρουση με τη Ρωσία και υπάρχει κίνδυνος ήττας…
Την ίδια στιγμή, οι Γάλλοι τα γυρνάνε… θα εμπλακούμε στρατιωτικά μόνο εάν καταρρεύσει όλο το μέτωπο στην Ουκρανία, αλλά βρισκόμαστε, είναι αλήθεια, σε αυτό το σημείο… λίγο πριν από την ολική κατάρρευση…
Οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν με πυραύλους και drones διάφορες πόλεις της Ουκρανίας, αλλά το Kharkiv και η Οδησσός είναι καθημερινοί σχεδόν  στόχοι…
Στο στόχαστρο μπήκαν και οι εγκαταστάσεις της GUR και της SBU, δηλαδή των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, στο Κίεβο… που χτηπήθηκαν με υπερηχητικό, σύμφωνα με πληροφορίες, πύραυλο.

Σε κάθε περίπτωση, ο πόλεμος στην Ουκρανία… είναι πόλεμος των drones…
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταρρίψει 17.000 Ουκρανικά drones και οι Ουκρανοί έχουν καταρρίψει 8.500 ρωσικά drones.

Peskov (Ρωσία): «Παράλογη» μια διεθνής διάσκεψη για το ουκρανικό χωρίς τη Ρωσία – Όργανο της Δύσης η Ουκρανία

Μια διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία, στην οποία δεν θα συμμετάσχει η Ρωσία, είναι απλώς «παράλογη» και θα αποτύχει, εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα.
Ο Peskov δήλωσε στο Argumenty I Fakty ότι η Ρωσία διεξάγει πόλεμο με την Ουκρανία για να προστατευθεί από τη Δύση.
«Μπορεί το ουκρανικό πρόβλημα να επιλυθεί χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: δεν μπορεί», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
«Διότι η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε όργανο στα χέρια της συλλογικής Δύσης με τη βοήθεια της οποίας πρόκειται, έτσι πιστεύουν, να ασκήσει περισσότερη πίεση στη Ρωσία, να περιορίσει τη Ρωσία και να την εγκαταλείψει στο περιθώριο της ανάπτυξης», εκτίμησε ο ίδιος.
O Peskov επανέλαβε ότι το σχέδιο αυτό είναι αδιανόητο και επίσης επέκρινε τα σχέδια που επεξεργάζεται η ΕΕ και άλλες χώρες για τη χρήση των εσόδων από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία προς όφελος της Ουκρανίας.
«Πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι κατανοούν ότι θα αντιταχθούμε νομικά σε μια τέτοια απόφαση», υπογράμμισε.

Vladimir Rogov (Zaporizhia): Οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν στην Οδησσό, βάση της Ουκρανικής SBU και η αποθήκη πυρομαχικών 

Η τοποθεσία του προσωπικού της SBU και μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών των ουκρανικών στρατευμάτων επλήγη από πυραυλικό πλήγμα στην Οδησσό, τόνισε ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του δημόσιου κινήματος της Zaporizhia «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία».
«Πληροφορίες λήφθηκαν από πηγές από την Οδησσό ότι ως αποτέλεσμα πυραυλικής επίθεσης χτυπήθηκε μεγάλη αποθήκη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με πυρομαχικά και ακολούθησε παρατεταμένη έκρηξη. Επιπλέον, η επίθεση έπληξε και το περιφερειακό σανατόριο του SBU, στο οποίο υπήρχαν αξιωματικοί του Ουκρανικού στρατό», είπε ο Rogov.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, ως αποτέλεσμα της πυραυλικής επίθεσης στην Οδησσό, υπάρχουν διακοπές ρεύματος.

Η Ουκρανία έπληξε με πύραυλο ρωσικό πλοίο

Το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι χτύπησε το αποβατικό πλοίο Konstantin Olshansky με πύραυλο.
Η Ρωσία κατέλαβε το πλοίο από την Ουκρανία το 2014.
“Επί του παρόντος, αυτό το πλοίο δεν είναι ικανό για μάχη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ναυτικού Dmytro Pletenchuk.
Το Konstantin Olshansky καταλήφθηκε από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προσάρτησης της Κριμαίας.
Φαίνεται ότι έχει βαφτεί στα χρώματα του ρωσικού ναυτικού και του έχει δοθεί νέος αριθμός σημαίας, σύμφωνα με το Sky News.
Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού ναυτικού Dmytro Pletenchuk δήλωσε ότι το αποβατικό πλοίο Konstantin Olshansky είχε ανακαινιστεί και “προετοιμάζεται για χρήση εναντίον της Ουκρανίας”.
Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να το πλήξουν με έναν ουκρανικής κατασκευής πύραυλο Neptune κατά πλοίων, πρόσθεσε.
Η Ουκρανία εξακολουθεί να ελέγχει αρκετές εκατοντάδες μίλια ακτογραμμής στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά δεν διαθέτει μεγάλα πολεμικά πλοία.
Έχει όμως πραγματοποιήσει μια σειρά από πλήγματα στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας χρησιμοποιώντας πυραύλους ή θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Την Κυριακή, το Κίεβο έκανε λόγο για πλήγματα σε δύο άλλα ρωσικά αποβατικά πλοία στην Κριμαία.

Alexander Lukashenko (Πρόεδρος Λευκορωσίας): Εάν χαλαρώσουμε το ΝΑΤΟ θα επιτεθεί στην Λευκορωσία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko, σχολιάζοντας τη συγκέντρωση του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας, είπε ότι αν ηρεμήσουν…. το ΝΑΤΟ «θα επιτεθεί».
Νομίζουν σοβαρά ότι εμείς και οι Ρώσοι προσπαθούμε εδώ ή θα τους επιτεθούμε;
Γιατί σκάβουν αντιαρματικά χαντάκια…
Δεν πρόκειται να πάμε εκεί” ανέφερε ο Alexander Lukashenko
Σημείωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας «δεν πρέπει να χαλαρώσουν».
Είμαστε σίγουροι ότι αν ηρεμήσουμε κάπου, θα μας επιτεθούν.
Αυτό είναι απολύτως βέβαιο. Αλλά δεν πρόκειται να πάμε εκεί τόνισε ο Alexander Lukashenko.
Όπως ανέφερε στον Alexander Lukashenko… ο διοικητής της Βορειοδυτικής Επιχειρησιακής Διοίκησης, η κατάσταση στη βορειοδυτική επιχειρησιακή κατεύθυνση παραμένει δύσκολη.
Αυτό επιβεβαιώνεται από τις μηχανικές δομές που δημιουργούνται κοντά στα κρατικά σύνορα της Λευκορωσίας στη συνοριακή περιοχή με τη μορφή αντιαρματικών τάφρων, θέσεων βολής, καθώς και τη συγκέντρωση υλικοτεχνικής υποστήριξης και πυρομαχικών σε αποθήκες.

Αποκάλυψη από την Πολωνία: Το ΝΑΤΟ εξετάζει την κατάρριψη ρωσικών πυραύλων

Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικών πυραύλων που πλησιάζουν πολύ κοντά στα σύνορά του, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του πολωνικού ειδησεογραφικού πρακτορείου RMF24.
Η Πολωνία αναγκάστηκε να στείλει μαχητικά αεροσκάφη για να προστατεύσει τον εναέριο χώρο της κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Ρωσίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους στην Ουκρανία την Κυριακή, κατά την οποία ένας πύραυλος εισήλθε στον εναέριο χώρο της Πολωνίας για 39 δευτερόλεπτα.
Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Andrzej Szejna δήλωσε στο RMF24: Η Ρωσία γνώριζε ότι αν ο πύραυλος κινούνταν περαιτέρω εντός της Πολωνίας, θα καταρριπτόταν.
Θα γινόταν αντεπίθεση.
Στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ αναλύονται διάφορες επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της κατάρριψης τέτοιων πυραύλων όταν βρίσκονται πολύ κοντά στα σύνορα του ΝΑΤΟ”.
Μία τέτοια κίνηση θα χρειαζόταν την έγκριση της Ουκρανίας, πρόσθεσε.
Τόνισε επίσης ότι η Πολωνία λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψην τις απειλές του Vladimir Putin.

LCI (ΜΜΕ): Η Γαλλία θα μπει σε άμεση μάχη μόνο εάν η Ρωσία διαρρήξει το Ουκρανικό μέτωπο και καταρρεύσει η άμυνα

Ο γαλλικός στρατός θα εμπλακεί σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία σε περίπτωση ολικής κατάρρευσης της άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι LCI , επικαλούμενο πηγή σε στρατιωτικούς κύκλους.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, υπάρχουν πολλά σενάρια για εισβολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Το πιο επικίνδυνο είναι αυτό που περιλαμβάνει την ανάπτυξη στρατιωτικού προσωπικού μιας χώρας του ΝΑΤΟ σε χαρακώματα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρει το κανάλι LCI.
«Αυτά τα σενάρια μπορούν να εξεταστούν μόνο εάν το ουκρανικό μέτωπο καταρρεύσει.
Αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» σημείωσε το LCI.
Διευκρινίζεται ότι οι πιο πιθανές επιλογές για τη συμμετοχή του Γαλλικού στρατού είναι, για παράδειγμα, η κατασκευή στρατιωτικών εργοστασίων για το Κίεβο ή η ανάπτυξη γαλλικών δυνάμεων κοντά στην Οδησσό για να καλύψουν το βασικό λιμάνι της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων από αέρος.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Γάλλος πρόεδρος Macron είπε ότι το Παρίσι θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τη Ρωσία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».
Σύμφωνα με τον Macron, οι αρχηγοί δυτικών χωρών συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατό να επιτευχθεί συναίνεση.
Αργότερα, ο Macron, ο οποίος δέχθηκε σφοδρή κριτική για αυτές τις δηλώσεις, σημείωσε ότι όλα τα λόγια του εξετάστηκαν προσεκτικά. Τόνισε επίσης ότι το Παρίσι δεν έχει «όρια και κόκκινες γραμμές» στο θέμα της βοήθειας προς το Κίεβο.

Scott Ritter (πρώην CIA): Το ΝΑΤΟ δεν θα μπορεί να επεκταθεί, ηττήθηκε ολοκληρωτικά από την Ρωσία

Μετά την ήττα στην ουκρανική σύγκρουση, το ΝΑΤΟ δεν θα μπορεί να επεκταθεί ανεμπόδιστα, αφού η Ρωσία δεν θα το επιτρέψει, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Scott Ritter.
«Η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ, ούτε η Γεωργία.
Η νίκη της Ρωσίας σημαίνει ότι θα κάνει ματ την πολιτική ανοιχτών θυρών που τηρεί αυτή τη στιγμή η συμμαχία», σημείωσε ο Scott Ritter
Πρόσθεσε ότι η ανεπιτυχής έκβαση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε μεγάλα προβλήματα για το στρατιωτικό μπλοκ του ΝΑΤΟ, το οποίο προηγουμένως είχε σχεδιάσει να επεκταθεί με νέα εδάφη.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει την επιθετική πορεία του ΝΑΤΟ εναντίον της…

Larry Johnson (πρώην CIA): Η σύγκρουση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας έχει φτάσει σε πολύ επικίνδυνο σημείο

Η αντιπαράθεση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας έχει φτάσει σε επικίνδυνο σημείο, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA, Larry Johnson.
«Βρισκόμαστε σε ένα πολύ επικίνδυνο στάδιο της σύγκρουσης. Και είναι καλύτερα να μην προσθέσουμε βενζίνη σε αυτή τη φλόγα, γιατί μπορεί να εκραγεί», προειδοποίησε ο Larry Johnson.
Ο εμπειρογνώμονας τόνισε ότι εάν συγκριθούν πόσα δαπανούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία για την επέκταση της πολιτικής επιρροής, τότε εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα ότι η Ευρώπη υπονομεύεται από τις ΗΠΑ και όχι από τη Ρωσία…
Το κάνει αυτό για να εξασφαλίσει την ύπαρξη του ΝΑΤΟ και τη συνεχή ανάπτυξη του στρατιωτικο-βιομηχανικού συγκροτήματός του.
Όπως υπενθύμισε ο Larry Johnson, το 2022, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία έκαναν τα πάντα για να αποτρέψουν τις ρωσικές εκκλήσεις για ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία .
Τόνισε ότι η Δύση πρέπει να σταματήσει να εξοπλίζει την Ουκρανία, διαφορετικά οι μάχες θα συνεχιστούν με ένταση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.