Austin (Υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Εάν η Ουκρανία χάσει, το ΝΑΤΟ θα πολεμήσει με τη Ρωσία

Μετά τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron ο οποίος την Πέμπτη (29/2/2024) επιβεβαίωσε ότι τα όσα έλεγε περί αποστολής δυτικού στρατού στην Ουκρανία τα εννοούσε, ήλθε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας να δηλώσει πως και οι ΗΠΑ σχεδιάζουν κάτι ανάλογο ή μάλλον κάτι χειρότερο.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin δήλωσε ότι «πιστεύει πραγματικά» πως εάν η Ουκρανία χάσει στη συνεχιζόμενη σύγκρουση, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να πολεμήσει στη συνέχεια τη Ρωσία.
«Ειλικρινά, εάν πέσει η Ουκρανία, πιστεύω πραγματικά ότι το ΝΑΤΟ θα βρεθεί σε πόλεμο με τη Ρωσία», είπε ο Austin σε ακρόαση της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Παραδοχή Austin: Οι Ρώσοι προελαύνουν – Valdai Club προς Δύση: Αλλάξτε τακτική, γίνεστε επικίνδυνοι  

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας προέβη σε πολύ ανησυχητικές εκτιμήσεις για τους Ουκρανούς βάσει των οποίων, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης και σημειώνουν συνεχώς επιτυχίες.
Γενικότερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ τηρούσαν μία πιο προσεκτική στάση στο θέμα της αποστολής δυτικού στρατού στην Ουκρανία.
Εάν πρόκειται για ρουκέτα εσωτερικής κατανάλωσης ελέω προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου 2024 το Valdai Club κάνει λόγο για μία επικίνδυνη τακτική που μπορεί να φέρει μη αναστρέψιμα αποτελέσματα.

Zakharova( (Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ Ρωσίας): Είναι τρελοί

«Είναι αυτή μια άμεση απειλή για τη Ρωσία ή μια προσπάθεια δικαιολογίας για τον Zelensky; Και οι δύο είναι τρελοί.
Αλλά τώρα όλοι βλέπουν ποιος είναι ο επιτιθέμενος, είναι η Ουάσιγκτον», σχολίασε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova απαντώντας στη δήλωση Austin.

Προηγήθηκε ο Macron

Προηγήθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι κάθε του λέξη για την αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, ήταν καλά υπολογισμένη.
Ο Macron επιβεβαίωσε ότι κάθε λέξη, όταν μιλούσε για αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία παρά το γεγονός ότι μία τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε μία σφοδρή ρωσική απάντηση..
Πρόσθεσε μάλιστα ότι «ζύγισε» τα λόγια του και «τα σκέφτηκε καλά».
«Αυτά είναι αρκετά σοβαρά θέματα.
Κάθε λέξη μου για αυτό το θέμα είναι σταθμισμένη, μελετημένη και υπολογισμένη», είπε o Macron στους δημοσιογράφους.

Η Δύση φλερτάρει με την καταστροφική ιδέα ενός πολέμου

Οι τελευταίες αναφορές από τη Δύση περί πολέμου με τη Ρωσία επιβεβαιώνουν ότι έχει σχηματιστεί ένα στρατόπεδο χωρών που δείχνει αποφασισμένο να διαβεί τον Ρουβίκωνα και να έλθει σε άμεση ένοπλη αντιπαράθεση με τη Μόσχα με την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Τη Δευτέρα (26/2/2024) πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι διάσκεψη για την υποστήριξη του Κιέβου, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Macron.
Οι ηγέτες σχεδόν 12 ευρωπαϊκών χωρών προσκλήθηκαν να παρευρεθούν, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Πολωνία, η Δανία και η Ολλανδία.
Μετά τη συνάντηση, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι οι συμμετέχοντες συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτών στην Ουκρανία, αλλά δεν κατέληξαν σε λύση.
Στις 27 Φεβρουαρίου, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Stephane Sejourne εξήγησε ότι η παρουσία δυτικού στρατού στην Ουκρανία μπορεί να είναι απαραίτητη για την παροχή ορισμένων τύπων βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων αποναρκοθέτησης και καθοδήγησης Ουκρανών στρατιωτών, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται τη συμμετοχή τους στη σύγκρουση.
Υπενθυμίζεται ότι και ο Γάλλος πρωθυπουργός Gabriel Attal την Τετάρτη (28/2) επανέλαβε το μήνυμα Macron, λέγοντας ότι «τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί σε έναν πόλεμο».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο γαλλικός στρατός μπορεί να διασφαλίσει τα σύνορα της Ουκρανίας.

Το αυστηρό μήνυμα Putin και η τραγική μοίρα των εισβολέων στη Ρωσία

Η επιμονή Macron στην αποστολή δυτικού στρατού στην Ουκρανία επιβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται περί μίας αφηρημένης αοριστολογίας αλλά περί ενός υπαρκτού σχεδίου.
Το γεγονός αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, επειδή οι αρχικές δηλώσεις Macron προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις εντός της Δύσης ενώ προηγήθηκε το αυστηρό μήνυμα του Ρώσου προέδρου προς τη Δύση.
«Ετοιμάζονται να χτυπήσουν το έδαφός μας, και χρησιμοποιούν τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές δυνάμεις για να το κάνουν.
Αλλά θυμόμαστε τη μοίρα όσων προσπάθησαν να εισβάλουν στην επικράτειά μας.
Και φυσικά η μοίρα τους θα είναι πολύ πιο τραγική…
Πρέπει να καταλάβουν ότι και εμείς έχουμε όπλα.
Όπλα που μπορούν να τους νικήσουν στην επικράτειά τους και φυσικά όλο αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο γιατί θα μπορούσε στην πραγματικότητα να πυροδοτήσει τη χρήση πυρηνικών όπλων και την καταστροφή της ανθρωπότητας», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.