Δυνατή Ελλάδα

Ο Trump αναστατώνει τους Δημοκρατικούς, με προκλητικές δηλώσεις ενάντια στην πολιτική Biden για το ουκρανικό

Έχοντας ήδη εξασφαλισμένο το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, και βλέποντας τον Joe Biden να δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει την αμφισβήτηση της υποψηφιότητάς του, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του και της νοητικής του αδυναμίας, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump που διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν τον προσεχή Νοέμβριο, συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία με ολόενα και πιο προκλητικές δηλώσεις.
Μιλώντας λοιπόν στη Νότια Καρολίνα, ο Trump έβαλε στο στόχαστρο τα κράτη  της Ευρώπης που είναι μέλη του ΝΑΤΟ και έχουν χαμηλές αμυντικές δαπάνες, λέγοντας ότι θα ενθάρρυνε τη Ρωσία να επιτεθεί σε μέλος της Συμμαχίας που δεν θα πληρώνει τη συμμετοχή του στη Συμμαχία.
Αν μια χώρα δεν εκπλήρωνε τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς το ΝΑΤΟ, είπε ο Trump, οι ΗΠΑ δεν πρέπει να βοηθήσουν τη χώρα αυτή.
«Δεν πλήρωσες; Είσαι παραβατικός;… Όχι, δεν θα σε προστάτευα, στην πραγματικότητα θα τους παρότρυνα να κάνουν ό,τι θέλουν. Πρέπει να πληρώσεις».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές ο Λευκός Οίκος απέρριψε τις απέρριψε ως «φρικτές και ανισόρροπες», με τον εκπρόσωπο του να τονίζει:
«Η ενθάρρυνση εισβολών στους πιο στενούς συμμάχους μας από δολοφονικά καθεστώτα είναι φρικτή και ανισόρροπη και θέτει σε κίνδυνο την αμερικανική εθνική ασφάλεια, την παγκόσμια σταθερότητα και την εγχώρια οικονομία μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Trump ασκεί επί μακρόν κριτική στο ΝΑΤΟ και αυτό που θεωρεί ως υπερβολικό οικονομικό βάρος για τις Ηνωμένες Πολιτείες για να εγγυηθεί την άμυνα άλλων 30 εθνών.
Παράλληλα, έχει ασκήσει σκληρή κριτική στο Biden για την οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία, η οποία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
Οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει οικονομική βοήθεια ύψους 44 δισ. δολαρίων από την εισβολή του 2022.
Η συνέχιση της αμερικανικής χρηματοδότησης προς την κυβέρνηση Zelensky έχει «κολλήσει» στο Κογκρέσο, λόγω της άρνησης των Ρεπουμπλικανών βουλευτών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.