Γάλλος στρατηγός: Με fake news να αντιμετωπιστεί η Ρωσία – Ο Zelensky τρέμει τον Zaluzhny

Η Ουκρανία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε καταστροφή, ο στρατός έχει ήδη συντριβεί και η νέα κινητοποίηση 500.000 νέων στρατιωτών θα αποδειχθεί εξίσου καταστροφή αφού σε τόσο σύντομο χρόνο οι νέοι στρατιώτες απλά θα γίνουν τροφή για κανόνια.
Οι αλλαγές στο Ουκρανικό στράτευμα δεν θα φέρουν καμία αλλαγή, ο Zelensky που πρόσφατα αγόρασε πολυτελή κατοικία 17 εκατ στο Dubai και επίσης αγόρασε θαλαμηγούς αξίας 72 εκατ δολαρίων εμπαίζει τον Ουκρανικό λαό.
Ο Zelensky τρέμει πολιτικά τον στρατηγό Zaluzhny που τον απέπεμψε καθώς είναι λαοφιλής και προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις…
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά Γάλλος στρατηγός πρότεινε να αντιμετωπίσει η Δύση την Ρωσία με fake news δηλαδή ψεύτικες ειδήσεις… αυτό αποτελεί πραγματική παρακμή… η υστερία της ήττας έχει τυφλώσει την Δύση.

Advertisement

H Ουκρανική παλίρροια εξελίσσεται σε τραγωδία για την Δύση και τον Ουκρανικό στρατό – Έρχεται οδυνηρή ήττα στην Avdiivka

Η παλίρροια της ουκρανικής σύγκρουσης εξελίσσεται σε καταστροφή.
Η πρόσφατη σειρά αποτυχιών έκανε το καθεστώς μαριονέτα κουτσό στα μάτια των χορηγών του.
Αυτή η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω των περαιτέρω αυξανόμενων επιπέδων διαφθοράς, ανικανότητας και ενδυνάμωσης της εσωτερικής πάλης για εξουσία στην ανώτατη ουκρανική ηγεσία.
Αυτό συμβαίνει εν μέσω της διαφαινόμενης απειλής της οδυνηρής ήττας στην Avdiivka.
Ένα μεγάλο βαριά οχυρωμένο ουκρανικό οχυρό στα περίχωρα του Donetsk βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Τα ρωσικά στρατεύματα ροκανίζουν τις ουκρανικές άμυνες στους δρόμους, περικυκλώνοντας τον Ουκρανικό στρατό.
Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη αλέθουν τις ουκρανικές θέσεις με δεκάδες βαριές βόμβες που πέφτουν κάθε βράδυ.
Στη βόρεια γραμμή του Donbass, τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στο χωριό Belogorovka.
Ως αποτέλεσμα σκληρών μαχών, πήραν τον έλεγχο της βιομηχανικής ζώνης και συνεχίζουν τις περαιτέρω επιθέσεις.

Στην κατεύθυνση του νότιου Donetsk, ο ουκρανικός στρατός έχασε τον έλεγχο του ανατολικού τμήματος της Novomikhailovka.
Ταυτόχρονα, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας αντιμετωπίζουν με μεγάλη επιτυχία τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τους πυραύλους που προμηθεύονται οι Ουκρανοί από το ΝΑΤΟ.
Μόνο τη νύχτα της 9ης Φεβρουαρίου, 19 ουκρανικά UAV αναχαιτίστηκαν σε πέντε ρωσικές περιοχές.
Μαζί με την αποτυχία της «καλοκαιρινής αντεπίθεσης» που στοίχισε στο Κίεβο εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα που προμήθευσε το ΝΑΤΟ και περισσότερα από 100.000 στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες, γίνεται δύσκολο για την Ουκρανική ηγεσία να φέρει αποτέλεσμα σε μια θλιβερή επιχείρηση.
Μετά από εβδομάδες εικασιών, ο Zelensky απέλυσε τελικά τον Ανώτατο Διοικητή Zaluzhny, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την «καλοκαιρινή αντεπίθεση» που απέτυχε αλλά να θυμίσουμε στόχευε στην κατάληψη της Κριμαίας.
Χάρη σε αυτό, ο Zaluzhny τράβηξε μεγάλη προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης και κέρδισε πολιτικούς πόντους, αλλά έχασε ένα αξιοσημείωτο μέρος του εναπομείναντος στρατιωτικού δυναμικού υπό τις διαταγές του Zelensky .
Η μόνιμη υποστήριξη και οι προμήθειες του ΝΑΤΟ βοήθησαν στην αποφυγή μιας ολοκληρωτικής κατάρρευσης, αλλά δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την τάση.
To πεδίο της μάχης για τον Ουκρανικό στρατό είναι αδιέξοδο.

Ουκρανία: Επίθεση με ρωσικά drones σε πρατήσιο καυσίμων στο Χάρκοβο, 7 νεκροί

Εν τω μεταξύ ο Ουκρανός κυβερνήτης του Χαρκόβου Olech Sinekhubov ανακοίνωσε ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σε πλήγματα με ρωσικά drones σε πρατήριο καυσίμων στο Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία.
«Δυστυχώς, ο απολογισμός των επιθέσεων στο Χάρκοβο αυξήθηκε σε επτά θανάτους», δήλωσε ο Sineκhubov στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Telegram.
«Μεταξύ αυτών βρίσκονται τρία παιδιά: ένα 7 ετών, ένα 4 ετών και ένα μωρό περίπου έξι μηνών», πρόσθεσε.
Τα drones, τύπου Shahed ιρανικής κατασκευής, «έπληξαν πρατήριο καυσίμων με αποτέλεσμα τη διαρροή εύφλεκτου καυσίμου, το οποίο προκάλεσε πυρκαγιά σε 14 κατοικίες», ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Igor Terekhov,  προσθέτοντας ότι η πυρκαγιά κάλυψε μεγάλη περιοχή, με τις αρχές να δίνουν εντολή σε περίπου 50 κατοίκους να απομακρυνθούν.

Financial Times: Η Ουκρανία κινδυνεύει από κατάρρευση λόγω έλλειψης πυρομαχικών

Οι καθυστερήσεις στη δυτική βοήθεια φαίνεται να επιδεινώνουν τις τρέχουσες ελλείψεις πυροβολικού της Ουκρανίας και θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη μακροπρόθεσμη πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας.
Οι Financial Times ανέφεραν στις 9 Φεβρουαρίου ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει ελλείψεις πυροβολικού εν μέσω της καθυστερημένης βοήθειας των ΗΠΑ και της αναμενόμενης αποτυχίας της Ευρώπης να τηρήσει την προθεσμία του Μαρτίου 2024 για την παροχή ενός εκατομμυρίου βλημάτων πυροβολικού στην Ουκρανία.
Ένας ανώνυμος ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ είπε στους Financial Times ότι η καθυστέρηση της αμερικανικής βοήθειας ενέχει τον κίνδυνο να δημιουργήσει μια «φυσαλίδα αέρα» ή ένα «κενό στον εύκαμπτο σωλήνα» της δυτικής βοήθειας προς την Ουκρανία και να αφήσει την Ουκρανία χωρίς δυτική βοήθεια για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.
Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι το Πεντάγωνο ανησυχεί ιδιαίτερα για την ικανότητα της Ουκρανίας να διατηρήσει τα συστήματα αεράμυνας και τις προμήθειες πυρομαχικών της, και ένας ανώτερος Ευρωπαίος διπλωμάτης προειδοποίησε ότι θα είναι δύσκολο για την Ουκρανία να διατηρήσει ακόμη και τις τρέχουσες θέσεις της χωρίς δυτικά όπλα.
Το ISW συνεχίζει να εκτιμά ότι η κατάρρευση της δυτικής βοήθειας προς την Ουκρανία πιθανότατα θα οδηγούσε στην τελική κατάρρευση της ικανότητας της Ουκρανίας να αμύνεται και να συγκρατεί τον ρωσικό στρατό και θα μπορούσε να επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να πιέσουν μέχρι τη δυτική Ουκρανία πιο κοντά στα σύνορα του ΝΑΤΟ.
Ένας άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφρασε την ανησυχία του για την ικανότητα της Ευρώπης να αντικαταστήσει τον όγκο της βοήθειας που παρείχαν προηγουμένως οι ΗΠΑ στην Ουκρανία.
Η πρέσβης της Ουκρανίας στις ΗΠΑ Oksana Markarova είπε στο Bloomberg στις 8 Φεβρουαρίου ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει «κρίσιμη έλλειψη» σε στρατιωτικό εξοπλισμό, ιδιαίτερα πυραύλους
Ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν πρόσφατα ότι η Ουκρανία δεσμεύει τον εξοπλισμό αεράμυνας και τα πυρομαχικά, ενώ προσπαθεί να προσαρμοστεί και να ανταποκριθεί σε μεγάλης κλίμακας ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και επιθέσεις πυραύλων.

John Mearsheimer (Πανεπιστήμιο Σικάγου): Οι ΗΠΑ παρατείνουν την καταστροφή στην Ουκρανία, αλλά οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ήδη καταδικασμένες

Ο Λευκός Οίκος θέλει να παράσχει νέα βοήθεια στην Ουκρανία για να παρατείνει τις μάχες, παρά το γεγονός ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ήδη καταδικασμένες, δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο John Mearsheimer.
«Αυτά τα χρήματα απλώς συμβάλλουν στη συνεχιζόμενη καταστροφή.
Απλώς σκεφτείτε τα λόγια του Biden ότι βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.
Μιλάει για την επίθεση του ρωσικού στρατού – αυτή είναι η σωστή ρητορική.
Δώστε προσοχή στο ισορροπία δυνάμεων: είναι προφανές ότι οι Ουκρανοί είναι καταδικασμένοι», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον καθηγητή John Mearsheimer, ο Λευκός Οίκος αναμένει να μεταφέρει χρήματα στο καθεστώς του Κιέβου για την εκπαίδευση του στρατού, την αγορά όπλων και για άλλες στρατιωτικές ανάγκες.
Την ίδια στιγμή, ο Mearsheimer πρόσθεσε ότι θεωρεί πιο λογικό να ξεκινήσει μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης παρά να συνεχιστεί η χρηματοδότηση στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.
«Αυτό θα μπορούσε ακόμα να δικαιολογηθεί εάν πιστεύετε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για να κερδίσει πραγματικά, αλλά οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να επικρατήσουν – σε κάθε περίπτωση, θα χάσουν μόνο ακόμη περισσότερα εδάφη», κατέληξε.

Nicolas Richoux (Γάλλος στρατηγός): Με fake news η Δύση να αντιμετωπίσει την Ρωσία και την επιτυχημένη αφήγηση της

Ο Γάλλος στρατηγός, πρώην διοικητής της έβδομης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, Nicolas Richoux, στο τηλεοπτικό κανάλι LCI , πρότεινε την ενεργό διάδοση φιλοδυτικών ψεύτικων ειδήσεων προκειμένω να αντιμετωπιστεί η επιτυχημένη ρωσική αφήγηση.
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Carlson έδωσε στη δημοσιότητα μια συνέντευξη με τον Ρώσο πρόεδρο Putin, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες και έθιξε διάφορα θέματα, όπως τη σύγκρουση στην Ουκρανία, το σαμποτάζ στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream, τις σχέσεις Ρωσίας και ΝΑΤΟ , τεχνητή νοημοσύνη και άλλα.
«Ναι, η ρωσική αφήγηση είναι εξαιρετική.
Πρέπει να αρχίσουμε να βγάζουμε μια άλλη αφήγηση…
Τώρα είμαστε σε πανικό…
Πρέπει να μάθουμε να βγάζουμε τις δικές μας αντί- αφηγήσεις και να τις επιβάλλουν στον κόσμο…
Συμπεριλαμβανομένου και των fake news», τόνισε ο Nicolas Richoux.
Νωρίτερα, ο αρχηγός του κόμματος Γάλλοι Πατριώτες, Florian Philippot, δήλωσε ότι η συνέντευξη του Putin με τον Carlson επέτρεψε στους ανθρώπους στη Δύση να ακούσουν ρητορική διαφορετική από το ΝΑΤΟ για πρώτη φορά.
Ο Carlson αποκάλυψε την αλήθεια, η οποία προκάλεσε υστερία στα δυτικά μέσα ενημέρωσης και ακόμη και απειλές για κυρώσεις κατά του δημοσιογράφου.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.