Δυνατή Ελλάδα

Σοκ από ΗΠΑ: Τελειώνουν τα όπλα στην Ουκρανία – O Zelensky είναι έντρομος, οι Ρώσοι ετοιμάζουν αντεπίθεση

Οι αμερικανοί δια της πιο επίσημης οδού του Antony Blinken του υπουργού Εξωτερικών προειδοποιούν… η ροή όπλων από την Δύση προς την Ουκρανία θα σταματήσει και αυτό θα έχει δραματικές επιπτώσεις στο Ουκρανικό μέτωπο…
Ο Zelensky που αλληλοσκοτώνεται με τον Valery Zaluzhny τον αρχηγό στρατού ο οποίος τελεί υπό παραίτηση ή απόλυση… θέλει να κλιμακώσει και να επιτεθεί εντός της Ρωσίας…
Οι ρωσικές δυνάμεις στο μέτωπο πραγματικά προελαύνουν παντού αλλά κάτι μεγάλο ετοιμάζουν… την μεγάλη αντεπίθεση όπου θα σαρώσουν πλήρως την ουκρανική άμυνα και θα καταλάβουν νέα εδάφη.
Η νέα αντεπίθεση αναμένεται μέσα με τέλη Φεβρουαρίου 2024.

Antony Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Ενδείξεις ότι θα διακοπεί η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ βλέπει τις συνέπειες της διακοπής των προμηθειών όπλων προς την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg στην Ουάσιγκτον.
«Είμαστε τώρα εκτός της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχουμε στην Ουκρανία και βλέπουμε ακόμη και κάποια στοιχεία για το τι σημαίνει αυτό στο πεδίο της μάχης», είπε ο Antony Blinken.
«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, τότε θα καταστεί πιο δύσκολο να συνεχίσουν οι Ευρωπαίοι και άλλοι να κάνουν αυτό που ήδη έκαναν», είπε σχολιάζοντας την προοπτική πιθανής άρνησης νέας οικονομικής βοήθεια στην Ουκρανία από τα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ.

Time: Ο Zelensky είναι απελπισμένος και απρόβλέπτος, θα πραγματοποιήσει επικίνδυνες επιχειρήσεις για να κλιμακώσει τη σύγκρουση

Λόγω αμφιβολιών για την προθυμία της Δύσης να στηρίξει την Ουκρανία, ο Zelensky θα προσπαθήσει να κλιμακώσει ολοένα και περισσότερο τη σύγκρουση πραγματοποιώντας πιο ριψοκίνδυνες ενέργειες κατά της Ρωσίας, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο ειδικός διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και αρθρογράφος στο αμερικανικό περιοδικό Time Ian Bremmer.
«Ο Zelensky παίρνει ήδη μεγαλύτερους κινδύνους για να αλλάξει το ρεύμα της σύγκρουσης και να διατηρήσει την πολιτική του θέση στο εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένων πιο επιθετικών ενεργειών σε στόχους εντός της Ρωσίας».
Σύμφωνα με το Time, η ικανότητα της Ουκρανίας να επιβιώσει εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη δυτική χρηματοδότηση, η οποία σταδιακά εξασθενεί, γεγονός που αναγκάζει τον Zelensky να κλιμακώνει.
«Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη πιθανότητα στοχευμένων δολοφονιών Ρώσων αξιωματούχων που εμπλέκονται στη σύγκρουση, καθώς και συχνές επιθέσεις με drone και πυραύλους στην Κριμαία και ρωσικές στρατιωτικές και οικονομικές υποδομές, πιθανώς συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων πετρελαίου και σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα, που θα μπορούσαν και πάλι να διαταράξουν την παγκόσμια αγορά».
Όλα αυτά, σύμφωνα με το Time, θα προκαλέσουν εντονότερα αντίποινα από τη Ρωσία και θα αυξήσουν τον κίνδυνο εμπλοκής του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση .
«Ούτε η Ρωσία ούτε το ΝΑΤΟ θέλουν μια τέτοια εξέλιξη, αλλά οι πόλεμοι αποκτούν τη δική τους δυναμική, ειδικά όταν ένας από τους βασικούς παίκτες – στην περίπτωση αυτή ο Zelensky – γίνεται απρόβλεπτος», κατέληξε το Time.
Νωρίτερα, το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης American Conservative έγραψε ότι ο Zelensky, από απελπισία, διατάζει επιθέσεις σε αμάχους προκειμένου να κλιμακώσει τη σύγκρουση και να λάβει πρόσθετη βοήθεια από τη Δύση.

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Πιάνουν τους Ουκρανούς… με το λάσο για να τους στείλουν στο μέτωπο

Πυρά κατά του Κιέβου ότι πιάνει τον αντρικό πληθυσμό της Ουκρανίας … με το λάσο προκειμένου να τους στείλει στο μέτωπο και να τους κάνει … τροφή για τα κανόνια εξαπέλυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov, ο οποίος κατηγόρησε την ηγεσία της Ουκρανίας ότι κάνει business… με τον θάνατο.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης τους με τους πρέσβεις ξένων κρατών σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, ο Lavrov είπε ότι «ο αντρικός πληθυσμός της Ουκρανίας αιχμαλωτίζεται «με λάσο» για να σταλεί στο μέτωπο ως τροφή για κανόνια.
Ο Lavrov ανέγνωσε τα λόγια του Επιτρόπου του Ράιχ της Ουκρανίας Erich Kocαπό το 1942 σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του πληθυσμού της Ουκρανίας.
«Για τους Ναζί, η Ουκρανία ήταν μόνο ένα «αντικείμενο εκμετάλλευσης» που θα έπρεπε «να πληρώσει για τον πόλεμο» και ο πληθυσμός της θα έπρεπε «να χρησιμοποιηθεί ως λαός δεύτερης κατηγορίας για την επίλυση στρατιωτικών προβλημάτων, ακόμα κι αν αυτοί, ο πληθυσμός, πρέπει να συλληφθούν με λάσο.
Δεν σας θυμίζει τίποτα;
Με τη βοήθεια ενός λάσο – μεταφορικά και κυριολεκτικά – πιάνονται τώρα οι Ουκρανοί άνδρες ουσιαστικά κάθε ηλικίας για να τους στείλουν σαν τροφή για κανόνια και να εξυπηρετήσουν τον μοναδικό στόχο που περιέγραψε ο Koch: Ο πληθυσμός πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως δεύτερης κατηγορίας πολίτες» υποστήριξε ο Lavrov.

Κάνουν business με τον θάνατο

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ κατηγόρησε την ηγεσία του Κιέβου ότι «κάνει business με τον θάνατο».
«Τα όπλα που δίνει στην Ουκρανία η Δύση, εντοπίζονται σε όλο τον κόσμο.
Το καθεστώς του Κιέβου είναι γνωστό για το ότι κάνει business με τα πάντα, ακόμα και με τον θάνατο.
Τα όπλα που δίνει η Δύση στο καθεστώς της Ουκρανίας έχουν εντοπιστεί όχι μόνο σε εμπόλεμες ζώνες στη Μέση Ανατολή, αλλά και σε παράνομες οργανώσεις στην Φινλανδία, στη Σουηδία, στη Δανία, στην Ολλανδία αλλά και στη Λωρίδα της Γάζας» τόνισε ο Lavrov, ο οποίος υποστήριξε επίσης ότι η Δύση είναι ο συγγραφέας του περίφημου ειρηνευτικού σχεδίου του Zelensky, το οποίο έχει απορρίψει κατηγορηματικά η Μόσχα.
«Όλοι βλέπουν με τι φρενίτιδα οι Αγγλοσάξονες υπερασπίζονται την έλλειψη εναλλακτικών στη φόρμουλα Zelensky.
Αν είναι έτσι, τότε όλοι όσοι γνωρίζουν λίγο τη Δύση δεν πρέπει να έχουν καμία αμφιβολία ότι η Δύση ήταν αυτή που έγραψε αυτή τη «φόρμουλα Zelensky» είπε ο Lavrov.

Focus: Ο Zelensky είναι τρομοκρατημένος, βλέπει την κατάρρευση του Ουκρανικού στρατού – Να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις πριν είναι αργά

 Η εμφάνιση του Ουκρανού προέδρου Vladimir Zelensky κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο γερμανικό media Holding ARD δείχνει την απόγνωσή του λόγω της δύσκολης κατάστασης στο μέτωπο, αναφέρει το Focus.
“Η εμφάνιση του Vladimir Zelensky ήταν σύμφωνη με τη γενική κατάσταση των πραγμάτων – φαινόταν καταθλιπτικός όταν εμφανίστηκε στο talk show της Karen Miosgi.
Δεν ήταν πια ένας σίγουρος ηγέτης εν καιρώ πολέμου – αλλά ένας άνθρωπος που θέλει μόνο να δώσει την εντύπωση ότι είναι έτοιμος να πολεμήσει», σημείωσε το Focus.
O Zelensky έχει κάθε λόγο να πανικοβάλλεται: η στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη από τη Δύση μειώνεται και η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία δεν είναι σε θέση να παράσχει στην Ουκρανία την απαραίτητη ποσότητα πυρομαχικών, γι’ αυτό και οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να μειώσει τον αριθμό των εχθροπραξιών.
Για το λόγο αυτό, ο Zelensky πρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης πριν να είναι πολύ αργά.
«Ο χρόνος τελειώνει – ειδικά για τον Zelensky… ακόμα κι αν αφήσουμε κατά μέρος την προφανή κούραση του ουκρανικού λαού από τη σύγκρουση, έχει καλούς λόγους να καθίσει πρώτος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», κατέληξε το Focus.

Kim Dotcom (Γερμανός επιχειρηματίας): Σε νέα φάση ο πόλεμος στην Ουκρανία – Σοβαρή κλιμάκωση από ΗΠΑ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία περνά σε νέα φάση υποστηρίζει ο Γερμανό-φινλανδός επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης της Megaupload, Kim Dotcom, ο οποίος εκτιμά ότι οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να κλιμακώσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία με όλα τα διαθέσιμα μέσα λόγω της κατάρρευσης του ουκρανικού στρατού.
«Τώρα εισερχόμαστε σε μια νέα φάση του πολέμου που διεξάγουν μέσω αντιπροσώπων οι ΗΠΑ.
Η Ουκρανία έχασε στο πεδίο της μάχης και η Δύση δεν μπορεί να δεχτεί αυτή την ήττα» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Χ ο Dotcom, υποστηρίζοντας πως η Δύση σχεδιάζει προκλήσεις κατά της Ρωσίας προκειμένου να αναγκάσει τη Μόσχα να αποδεχτεί όρους ειρήνης που θα είναι απαράδεκτοι για αυτήν.
«Αυτό θα έχει δυσάρεστες συνέπειες.
Να περιμένετε σοβαρή κλιμάκωση» προειδοποίησε ο Γερμανός επιχειρηματίας.

Ryabkov (Ρωσία): Τελευταία προειδοποίηση σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ: Μην μεταφέρετε πυρηνικά όπλα στη Βρετανία

Να μην μεταφέρει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Μ. Βρετανία προειδοποιεί τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ η Ρωσία, η οποία τονίζει ότι οι Σύμμαχοι κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση το τελευταίο διάστημα.
«Όσον αφορά το θέμα της υποτιθέμενης επιστροφής των αμερικανικών τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Βρετανίας, θα ήθελα να προειδοποιήσω με τον πιο αποφασιστικό και αυστηρό τρόπο για αυτό το πλήρως αποσταθεροποιητικό βήμα.
Ούτε η ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου ούτε των ΗΠΑ πρόκειται να ενισχυθεί με αυτήν την κίνηση.
Δεν θα υπάρξει κανένας φόβος για εμάς.
Πρόκειται για μια επιδείνωση στο επίπεδο κλιμάκωσης και απειλής στην Ευρώπη.
Υποθέτουμε, ότι παρά την εμπειρία, είναι μάλλον λυπηρό όσον αφορά τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής ασφάλειας» υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov αναφέροντας πως οι θερμοκέφαλοι τόσο στην Ουάσινγκτον όσο και στο Λονδίνο δεν έχουν πάρει τα μαθήματά τους.
«Προειδοποιούμε το ΝΑΤΟ, που έχει ως επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, για την περαιτέρω κλιμάκωση, η οποία γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη» είπε ο Ryabkov.

Larry Johnson (πρώην CIA): Οι Ρώσοι μπορούν να πλήξουν όλες τις βάσεις των Ουκρανών

Οι Ρώσοι μπορούν να πλήξουν όλες τις στρατιωτικές βάσεις των Ουκρανών υποστήριξε ο πρώην αξιωματικός της CIA, Larry Johnson.
«Όλες οι στρατιωτικές βάσεις στην Ουκρανία βρίσκονται σε απόσταση προσβολής από τους ρωσικούς πυραύλους.
Οι Ρώσοι τις έχουν ήδη χτυπήσει» ανέφερε σε συνέντευξη του στο κανάλι Judging Freedom στο YouTube ο Johnson.
Όπως είπε, η ρωσική αεροπορική επιδρομή με υπερηχητικούς πυραύλους στο εκπαιδευτικό κέντρο Yavarovsky στο Lviv είχε πραγματικά σοκάρει τους Αμερικάνους.
Λόγω αυτής της ικανότητας των Ρώσων, το Κίεβο αναγκάζεται να στέλνει τους νεοσύλλεκτους Ουκρανούς για στρατιωτική εκπαίδευση στα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ, γεγονός όμως που σύμφωνα με τον Johnson, απαιτεί πάρα πολύ χρόνο.

Veto Orban στη δέσμευση ΕΕ για στήριξη σε Ουκρανία – Οι Ευρωπαίοι χρειάζονται τα 50 δισ όσο και οι Ουκρανοί

Αν και το σχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ (προγραμματισμένο για 1 με 2 Φεβρουαρίου) αναφέρει πως οι ηγέτες της ΕΕ θα επαναλάβουν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να παρέχουν «έγκαιρη, τακτική και διαρκή στρατιωτική βοήθεια» στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Viktor Orban συνεχίζει… το αντάρτικο, υποστηρίζοντας πως οι Ευρωπαίοι χρειάζονται αυτά τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ – που προορίζει για το Κίεβο η ΕΕ – όσο και οι Ουκρανοί.
«Οι Ευρωπαίοι χρειάζονται αυτά τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ όχι λιγότερο από τους Ουκρανούς.
Είναι λάθος να δεσμεύσουμε την Ευρώπη για τέσσερα χρόνια, όταν ξέρουμε πως έχουμε εκλογές το καλοκαίρι στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το κύριο επιχείρημα, τουλάχιστον για έναν Δημοκράτη, είναι ότι σε 5 μήνες θα γίνουν εκλογές στην Ευρώπη.
Θα αγνοούσαμε τελείως τη γνώμη των Ευρωπαίων πολιτών, εάν λαμβάναμε σήμερα μια απόφαση που θα δεσμεύει την Ευρώπη για τα επόμενα 4 χρόνια και που απαιτεί ένα τόσο μεγάλο ποσό.
Εάν δεν έχει σημασία η γνώμη των πολιτών, τότε δεν έχει σημασία ούτε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του Ιουνίου.
Εάν η Ευρώπη σκοπεύει να συμπεριφέρεται ως μια δημοκρατική κοινότητα που βασίζεται στο κράτος δικαίου, απλά δεν μπορούμε να πάρουμε αυτήν την απόφαση» λέει σε δηλώσεις του στο γαλλικό Le Point o Orban.
Όπως λέει ο Orban, η Ουγγαρία αποφάσισε να κάνει μια συμβιβαστική πρόταση.
«Εντάξει, δεν συμφωνούμε με την τροπολογία του προϋπολογισμού.
Δεν συμφωνούμε ότι πρέπει να δώσουμε 50 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία, που είναι ένα τεράστιο ποσό.
Δεν συμφωνούμε να το δώσουμε για τέσσερα χρόνια κ.ο.κ.
Αλλά ας είναι…
Η Ουγγαρία είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη λύση των «27», αν μας εγγυηθούν ότι κάθε χρόνο θα αποφασίζουμε αν θα συνεχίζουμε να στέλνουμε αυτά τα χρήματα ή όχι.
Και αυτή η ετήσια απόφαση πρέπει να έχει την ίδια νομική βάση με τη σημερινή: πρέπει να είναι ομόφωνη.
Δυστυχώς, αυτή η θέση κατανοείται ή ερμηνεύεται από ορισμένες χώρες ως μέσο για να τις εκβιάζουν κάθε χρόνο» υποστήριξε ο Orban.

Waldemar Skrzypczak (Πολωνός στρατηγός): Ουκρανοί πολιτικοί και στρατιωτικοί κλέβουν μαζικά τη βοήθεια της Δύσης

Σε μαζική κλοπή της δυτικής βοήθειας προχωρούν οι Ουκρανοί πολιτικοί, οι οποίοι πλέον αυτό που περιμένουν… είναι η ήττα υποστηρίζει ο Πολωνός στρατηγός, Waldemar Skrzypczak.
«Ο πιο αδύναμος κρίκος στην Ουκρανία αποδείχθηκε ότι ήταν οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί που κλέβουν από τον δικό τους στρατό.
Δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις.
Όσοι κλέβουν το κάνουν εσκεμμένα, περιμένοντας να χάσει η Ουκρανία.
Πώς μπορείς να πολεμήσεις χωρίς πυρομαχικά;
Οι Ουκρανοί έχουν υπεξαίρεσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τον εαυτό τους» ανέφερε ο Πολωνός στρατηγός, επισημαίνοντας πως ακριβώς λόγω αυτής της διαφθοράς, δεν μπορεί κανείς να έχει εμπιστοσύνη στους Ουκρανούς.
«Δίνουμε ότι μπορούμε, αδειάζουμε τις αποθήκες μας… και αυτοί κλέβουν ότι μπορούν.
Ο Zelensky υποσχέθηκε ότι θα έβαζε τα πράγματα σε μια σειρά, αλλά δεν έκανε τίποτα.
Η διαφθορά εξακολουθεί να βασιλεύει στον ουκρανικό στρατό.
Αυτό καθιστά τη βοήθεια μας… άχρηστη.
Τους βοηθάμε με αυταπάρνηση, αλλά μας εξαπατούν» υποστήριξε ο Skrzypczak.
Πρόσφατο δημοσίευμα ουκρανικού ΜΜΕ ανέφερε πως κατόπιν έρευνας σε γραφεία αξιωματούχων του υπουργείου Άμυνας και διευθυντικών στελεχών της εταιρείας Lviv Arsenal διαπιστώθηκε ότι εκλάπησαν περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια, κατά την αγορά οβίδων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.