Τούρκος υπουργός: Θα υλοποιήσουμε το έργο του «Διαδρόμου Ζανγκεζούρ» μέχρι το 2029

Η Τουρκία αναμένει να εφαρμόσει το έργο «Διάδρομος Ζανγκεζούρ» [ Zangezur corridor] έως το 2029, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της χώρας, Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου.

«Το τμήμα του διαδρόμου Ζανγκεζούρ του Αζερμπαϊτζάν, που ξεκινά από το Μπακού προς τον Χόραδο, πλησιάζει την ολοκλήρωση.

Το μήκος του τουρκικού τμήματος του διαδρόμου είναι 224 χλμ. Γενικά, ολόκληρη η διαδικασία δημιουργίας αυτού του διαδρόμου θα διαρκέσει πέντε χρόνια. Με άλλα λόγια, νομίζω ότι το 2028 θα ολοκληρώσουμε όλα τα έργα», είπε.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι κατασκευαστικές εργασίες συνεχίζονται στο τμήμα από το Χοραντίζ προς το Ορντουμπάντ, εκτός από το τμήμα που διέρχεται από το έδαφος της Αρμενίας.

Απαντώντας στις δηλώσεις του Μπακού και της Άγκυρας για το άνοιγμα του «Διαδρόμου Ζανγκεζούρ», το Ερεβάν τόνισε πάντα ότι «δεν υπάρχει λογική διαδρόμου στις διαπραγματεύσεις».

azatutyun

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.