Δυνατή Ελλάδα

Ρομπότ της Tesla επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά εργαζόμενο

Ένας μηχανικός της Tesla δέχθηκε επίθεση από ένα ρομπότ σε εργοστάσιο της εταιρείας κοντά στο Όστιν του Τέξας στις ΗΠΑ.

Δύο μάρτυρες παρακολούθησαν με τρόμο καθώς ο συνάδελφός τους δέχτηκε επίθεση από το ρομπότ, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αρπάζει και να μεταφέρει εξαρτήματα αυτοκινήτου από αλουμίνιο.

Το ρομπότ έριξε κάτω και ακινητοποίησε τον εργαζόμενο, ο οποίο προγραμμάτιζε το λογισμικό για δύο ρομπότ της Tesla. Στη συνέχεια βύθισε τα μεταλλικά του νύχια στην πλάτη και το χέρι του εργαζόμενου, ο οποίος άρχισε να αιμορραγεί.

Το περιστατικό – το οποίο άφησε το θύμα με μια «ανοιχτή πληγή» στο αριστερό του χέρι – αποκαλύφθηκε σε μια αναφορά τραυματισμού του 2021 που κατατέθηκε στην κομητεία Τράβις και στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές, σύμφωνα με την DailyMail.com.

Αν και κανένας άλλος τραυματισμός που σχετίζεται με ρομπότ δεν αναφέρθηκε στις ρυθμιστικές αρχές από την Tesla στο εργοστάσιο του Τέξας το 2021 ή το 2022, το περιστατικό ενισχύει τις ανησυχίες για πιθανούς κινδύνους από τα ρομπότ στον χώρο εργασίας.

Η έκθεση για τον τραυματισμό, την οποία η Tesla πρέπει να υποβάλλει στις αρχές βάσει νόμου για να διατηρήσει τις φορολογικές ελαφρύνσεις στο Τέξας, σημείωσε ότι ο εργαζόμενος δεν χρειάστηκε άδεια από την εργασία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.