Δυνατή Ελλάδα

Δραστηριότητα τουρκικού οργανισμού στα Τίρανα για τα 100 χρόνια «Συμφωνίας Φιλίας και Συνεργασίας»

Στην 100ή επέτειο των διπλωματικών σχέσεων Αλβανίας-Τουρκίας, ως σύμβολο αιώνιας φιλίας, τουρκικός κυβερνητικός οργανισμός φύτεψε δέντρα για να τονίσει το πράσινο στο νέο πεζόδρομο κοντά στη λίμνη Φάρκα στην πρωτεύουσα Τίρανα, γράφει τουρκικό δημοσίευμα.

Το έτος 2023 τιμάται η 100ή επέτειος των διπλωματικών σχέσεων Αλβανίας-Τουρκίας, που ξεκίνησαν με την «Αιώνια Συμφωνία Φιλίας και Συνεργασίας» που υπογράφηκε μεταξύ των δύο χωρών στις 15 Δεκεμβρίου 1923 με την ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

2 51

Στην τελετή δενδροφύτευσης παρευρέθηκαν ο Τούρκος πρέσβης στα Τίρανα Tayyar Kağan Atay, ο Αντιδήμαρχος Τιράνων Andi Seferi, η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Πάρκων και Αναψυχής Anisa Ruseti, στελέχη του Γραφείου Συντονισμού του τουρκικού Προγράμματος και υπάλληλοι του Δήμου Τιράνων.

Στη λίμνη Φάρκα, που βρίσκεται στο νότιο και νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης των Τιράνων, πραγματοποιούνται αθλητικές εκδηλώσεις, παιδική χαρά, διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, συναυλίες κ.λπ.

Όπως σημειώνεται φυτεύτηκαν 290 καλλωπιστικά δένδρα σε μια έκταση 1200 τ.μ.

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.