Σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο οι ΗΠΑ αγοράζουν από το Ιράν Βαρύ Ύδωρ

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντουλαχιάν δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αγοράζουν βαρύ ύδωρ από το Ιράν παρά όλες τις κυρώσεις.

Μιλώντας σε τελετή, ο Αμπντουλαχιάν είπε ότι οι τομείς της πυρηνικής και πυραυλικής ενέργειας του Ιράν έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο παρά τις αμερικανικές κυρώσεις, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αγοράζουν ιρανικό βαρύ ύδωρ μέσω μιας τρίτης οδού και ένας δυτικός αξιωματούχος μου είπε ότι το ιρανικό βαρύ νερό έχει την καλύτερη ποιότητα στον κόσμο», είπε.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποχώρησαν μονομερώς από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν με τους P5+1 το 2018, αλλά υπάρχει μια προσπάθεια να την αναβιώσουν», είπε.

«Έχουμε πει από την αρχή ότι δεν θα περάσουμε τις κόκκινες γραμμές και δεν υποχωρήσαμε από τη συμφωνία, αλλά δεν μπορούμε να περιορίσουμε την πρόοδό μας σε ένα στενό τούνελ που ονομάζεται πυρηνική συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά.

[Σημείωση: Το βαρύ ύδωρ λόγω της ιδιότητας του χρησιμοποιείται κυρίως στους πυρηνικούς αντιδραστήρες ως επιβραδυντής]

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.