Δυνατή Ελλάδα

Το κοινοβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε παράταση παραμονής του τουρκικού στρατού στο Αζερμπαϊτζάν

Στη Γενική Συνέλευση της της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας έγινε αποδεκτό το προεδρικό μνημόνιο σχετικά με την παράταση της περιόδου υπηρεσίας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TAF) στο Αζερμπαϊτζάν για έναν ακόμη χρόνο, γράφουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στο υπόμνημα τονίστηκε ότι συνεχίζονται οι δραστηριότητες που προβλέπονται στην Τριμερή Διακήρυξη που υπέγραψαν το Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία και η Ρωσία στις 9 Νοεμβρίου 2020.

Αναφέρθηκε ότι η Τουρκία, η οποία παρέχει ισχυρή στρατιωτική υποστήριξη στο Αζερμπαϊτζάν, θα συνεχίσει να συνεισφέρει σημαντικά με την παρουσία του στρατού της  στη διατήρηση και την ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, όπως σημειώνεται.

Στο υπόμνημα τονίστηκε, ακόμη, ότι η Τουρκία συνέβαλε στην ασφάλεια της περιοχής και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των μερών μέσω του Κοινού Κέντρου που ιδρύθηκε με τη Ρωσία, όπου εργάζεται και προσωπικό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η πρόταση έγινε δεκτή κατά την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο τέλος των συζητήσεων.

Το ερώτημα είναι σε τι αποσκοπεί η παράταση της παρουσίας του τουρκικού στρατού στο Αζερμπαϊτζάν, το οποία κατέλαβε τελικά το Ναγκόρνο Καραμπάχ μετά την αποχώρηση των Αρμενίων από αυτό.

Υπάρχει, ωστόσο, η αμφισβήτηση του Αζερμπαϊτζάν τη νότια περιφέρεια της Αρμενίας και οι δηλώσεις για ενδεχόμενο πόλεμο.

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.