Δυνατή Ελλάδα

Ο Β.Ζελένσκι έβαλε στο «στόχαστρο» τώρα τον Πατριάρχη της Ρωσίας Κύριλλο: Κινεί «ποινικές» διαδικασίες

Το καθεστώς του Κιέβου  ανακοίνωσε σήμερα (4.11.2023) ότι κινεί ποινικές διαδικασίες κατά του πατριάρχη Κύριλλου, επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, επειδή έκανε την πρωτοφανή ενέργεια να «δικαιολογήσει» τη ρωσική στρατιωιτκή επέμβαση  στο έδαφός του.

Ο πατριάρχης Κύριλλος χαρακτήρισε, όπως είχε κάθε δικαίωμα  την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας μάχη κατά των δυνάμεων του κακού.

Οι αρχές της Ουκρανίας ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι «συνέλεξαν στοιχεία εναντίον του επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Βλαντίμιρ Γκουντιάεφ (γνωστός ως Κύριλλος)».

Είναι «μέλος του στενού κύκλου των ανώτερων στρατιωτικών και πολιτικών ηγετών στη Ρωσία και ένας από τους πρώτους που υποστήριξαν δημόσια τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος υπονόμευσε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας δικαιολογώντας την ένοπλη επίθεση, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

«Θα ληφθούν μέτρα για να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά του κράτους μας», πρόσθεσαν.

Η Ουκρανία, μια κατεξοχήν ορθόδοξη χώρα, διέκοψε τους δεσμούς με τους ορθόδοξους θεσμούς που συνδέονται με τη Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.