Γάζα: Νυχτερινή επίθεση σε όλα τα μέτωπα – Σφυροκόπημα από το Ισραήλ

Σκληρό σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Γάζα απόψε με δεκάδες βόμβες. Ειδικότερα, σύμφωνα με το CNN, ο ουρανός της βόρειας Γάζας φωτίστηκε από φωτοβολίδες και εκρήξεις καθώς ο βομβαρδισμός εντάθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Ο διεθνής διπλωματικός συντάκτης του CNN Nic Robertson στο Sderot του Ισραήλ, είδε φωτοβολίδες να πέφτουν βροχή στη Γάζα για περισσότερα από 30 λεπτά φωτίζοντας τον νυχτερινό ουρανό. Ο όγκος των φωτοβολίδων ήταν πιο έντονος από ό,τι είχε παρατηρηθεί τις προηγούμενες εβδομάδες από τις 7 Οκτωβρίου.

Το επίκεντρο των φωτοβολίδων φαίνεται να είναι στη βόρεια περιοχή της Γάζας, το Beit Hanoun, περίπου 2,5 μίλια μακριά από το Sderot, είπε ο Robertson.

Ο Ben Wedeman του CNN, ο οποίος έχει κάνει ρεπορτάζ για χρόνια στη Λωρίδα της Γάζας, περιέγραψε το Beit Hanoun, το οποίο δεν είναι τόσο πολυπληθές όσο η κοντινή πόλη της Γάζας, ως μία από τις περιοχές που παραδοσιακά γνώρισαν τις πρώτες στρατιωτικές κινήσεις από τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις κατά τις προηγούμενες επιχειρήσεις.

Φαίνεται επίσης ότι υπάρχει ένα προπέτασμα καπνού που καλύπτει το έδαφος που υποδηλώνει την πιθανή κίνηση των στρατευμάτων στις περιοχές.

Ο Ρόμπερτσον είπε ότι φάνηκε ότι δύο πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα κατά τη διάρκεια των τελευταίων λεπτών, ενώ ακούστηκαν και πυρά πυροβολικού.

Τα εντεινόμενα πυρά έρχονται μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι είχαν περικυκλώσει την πόλη της Γάζας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.