«Αδικαιολόγητη αποφασιστικότητα του Ισραήλ»: Καταδίκη από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για τον βομβαρδισμό του πολιτιστικού του κέντρου στη Γάζα

Το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων καταδίκασε σήμερα τον βομβαρδισμό από τον ισραηλινό στρατό του πολιτιστικού κέντρου του στη Γάζα, εκφράζοντας λύπη για την «αδικαιολόγητη αποφασιστικότητα του Ισραήλ να καταστρέψει τις πολιτικές υποδομές» στο παλαιστινιακό έδαφος.

“Η επίθεση αυτή αντιπροσωπεύει μια χτυπητή εκδήλωση της αδικαιολόγητης αποφασιστικότητας του Ισραήλ να καταστρέψει τις πολιτικές υποδομές και τα κέντρα κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς και τα καταφύγια για τους αμάχους που έχουν εγκλωβιστεί στον πολιορκούμενο θύλακα”, ανέφερε ακόμη.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο βομβαρδισμός κατέστρεψε το ορθόδοξο πολιτιστικό κέντρο και αρκετά άλλα κτίρια στον ίδιο τομέα. Όπως είπαν, ο ισραηλινός στρατός απηύθυνε χθες, Δευτέρα, αρκετές προειδοποιήσεις στους κατοίκους και στους εκτοπισμένους από τον πόλεμο που είχαν καταφύγει στο κέντρο να εκκενώσουν τον τομέα.

“Τα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα έχουν γίνει απαραίτητοι πάροχοι ανθρωπιστικών υπηρεσιών και ασφαλή καταφύγια για εκείνους που επηρεάζονται από τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα που θέτουν στο στόχαστρο ζώνες κατοικιών”, προσέθεσε το Πατριαρχείο.

Υπογράμμισε επίσης με “βαθιά λύπη πως ο ισραηλινός στρατός έθεσε στο στόχαστρο 19 χώρους λατρείας, περιλαμβανομένων τεμενών και εκκλησιών, στη Γάζα στη διάρκεια των τριών τελευταίων εβδομάδων”.

“Επιθέσεις σαν αυτές εναντίον των αμάχων, ιδιαίτερα των παιδιών, και η σκόπιμη καταστροφή πολιτικών υποδομών, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ούτε σε λογικές ούτε σε ανθρωπιστικές βάσεις και αντιβαίνουν θεμελιωδώς στις πιο στοιχειώδεις ηθικές αξίες”, συνέχισε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 8.500 ανθρώπους, στη μεγάλη πλειονότητά τους αμάχους, από τις 7 Οκτωβρίου.

Εξαπολύθηκαν σε αντίποινα για μια επίθεση πρωτοφανούς βιαιότητας από μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στο έδαφος του Ισραήλ, που προκάλεσε τουλάχιστον 1.400 νεκρούς, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.