Αποκαλυπτικό έγγραφο του Ισραήλ προτείνει την μόνιμη εκδίωξη των Παλαιστινίων στην Αίγυπτο

γγραφο που συντάχθηκε από το υπουργείο Πληροφοριών του Ισραήλ, προτείνει μία διαδικασία διάφορων φάσεων, που περιλαμβάνει την αναγκαστική μεταφορά του άμαχου πληθυσμού της Γάζας στην έρημο του Σινά της Αιγύπτου, την δημιουργία σκηνικών πόλεων στο βόρειο τμήμα και το άνοιγμα ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου, σύμφωνα με ένα αντίγραφο του εγγράφου που δημοσιεύτηκε από τον ιστότοπο Sicha Mekomit και επαλήθευσε το Wikileaks.

Το έγγραφο, το οποίο έχει ημερομηνία 13 Οκτωβρίου, ζητά την μεταφορά του άμαχου πληθυσμού σε πόλεις σκηνών στο βόρειο Σινά, και τελικά την δημιουργία μόνιμων πόλεων και το άνοιγμα ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου. Το σχέδιο, περιλαμβάνει μία ζώνη ασφαλείας πλάτους πολλών χιλιομέτρων εντός της Αιγύπτου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο πληθυσμός δεν μπορεί να εγκατασταθεί στα σύνορα του Ισραήλ.

Το σχέδιο έχει πιθανά ζητήματα διεθνούς νομιμότητας, αλλά «δικαιολογεί» την κίνηση με την έννοια μίας λύσης για έναν πληθυσμό προσφύγων που αναζητά καταφύγιο από τον πόλεμο.

Παράλληλα, το έγγραφο περιλαμβάνει ακόμη δύο επιλογές, τον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής στη Λωρίδα, ή την υποστήριξη ενός τοπικού καθεστώτος, αλλά απορρίπτει και τις δύο ως προβληματικές για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι δεν θα χρησιμεύσει ως αποτρεπτικό για την επίθεση στο Ισραήλ.

Το έγγραφο υποβαθμίζεται από κυβερνητικούς αξιωματούχους, με το Γραφείο του Πρωθυπουργού να λέει στην εφημερίδα Haaretz ότι αντιπροσωπεύει «αρχικές σκέψεις» για το θέμα, το οποίο επί του παρόντος δεν εξετάζεται από τις αρχές που επικεντρώνονται στον πόλεμο και όχι την επόμενη μέρα.

Η Αίγυπτος αρνήθηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο να δεχθεί Παλαιστίνιους που φεύγουν από την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.

Συγκεκριμένα, η οδηγία του Υπουργείου Πληροφοριών του Ισραήλ περιγράφει τα τέσσερα στάδια:

1. Έκκληση προς τους Παλαιστίνιους πολίτες να εκκενώσουν τη βόρεια Γάζα και να επιτρέψουν χερσαίες επιχειρήσεις.

2. Διαδοχικές χερσαίες επιχειρήσεις από τη βόρεια προς τη νότια Γάζα.

3. Να υπάρχουν ανοιχτές διαδρομές μέσω της Ράφα.

4. Δημιουργία «πόλεων με σκηνές» στο βόρειο Σινά και κατασκευή πόλεων για την επανεγκατάσταση Παλαιστινίων στην Αίγυπτο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.