Δυνατή Ελλάδα

Πρόβλεψη σοκ αμερικανών, οι Ρώσοι θα κερδίσουν νέα εδάφη

Οι Ρώσοι έχουν την πλήρη πρωτοβουλία κινήσεων στα 1.200 χιλιόμετρα του μετώπου στην Ουκρανία…
Ο κατεστραμμένος Ουκρανικός στρατός αμύνεται πλέον, η αντεπίθεση κατέρρευσε, ενώ οι ρώσοι συνεχίζουν την προέλαση σε Kupyansk, Avdiivka και Zaporizhia…
Πλησιάζουν στην περικύκλωση της πόλης Avdiivka οι ρώσοι με κόστος αφού είχαν απώλειες σε τεθωρακισμένα και στρατιώτες…
Οι αμερικανοί προβλέπουν ότι η Ουκρανία τελικά θα χάσει και άλλα εδάφη στην Ανατολική και Νότια χώρα και θα συρθεί σε αναγκαστική ανακωχή.
Ο αμερικανός Συνταγματάρχης Douglas McGregor ανησυχεί πιστεύει ότι εάν μπει στο παιχνίδι της Μέσης Ανατολής το Ιράν… θα ξεσπάσει ο Αρμαγεδδών, o τρίτος παγκόσμιος πόλεμος…
Το πιο σημαντικό τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην ΕΕ μπλοκάρουν την χρηματοδότηση της Ουκρανίας… ο Zelensky θα έχει πρόβλημα σύντομα…

Εν τω μεταξύ έκπληξη αποτελεί η είδηση ότι το πρώτο Τάγμα πρώην Ουκρανών στρατιωτών, συμπορεύεται με τους ρώσους και θα πολεμήσει τους Ουκρανούς στην πρώτη γραμμή του μετώπου…
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Δύση έχει χορηγήσει από τον Φεβρουάριο 2022 έως σήμερα 225 δισεκ. δολάρια σε κάθε είδους βοήθεια προς την Ουκρανία.

Στάχτη 6 Leopard σε 24 ώρες στη Zaporizhia – Τα διαλύουν ρωσικά Solntsepek και drones

Τουλάχιστον 4 άρματα μάχης Leopard έγιναν στάχτη από τα ρωσικά συστήματα Solntsepek και drones σε μάχες στην κατεύθυνση του Orekhovsk, στην επαρχία της Zaporizhia.
«Στην επίθεση μεταξύ του Rabotinο και Verbovoye υπήρχαν περίπου 10 μονάδες βαρέως εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Επρόκειτο για τανκ και οχήματα μάχης πεζικού.
Τουλάχιστον έξι από αυτά ήταν Leopard.
Οι δικοί μας δούλεψαν πάνω τους με το Solntsepek – βαρύ σύστημα φλογοβόλων – και drones.
Τουλάχιστον τέσσερα άρματα μάχης Leopard καταστράφηκαν σε αυτήν την περιοχή», είπε ο επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία» Vladimir Rogov.
Όπως είπε ο Rogov, μάχες πυροβολικού καταγράφονται στην περιοχή του Orekhovsk, με τους Ουκρανούς να επιτίθενται με συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων και να κάνουν χρήση οβίδων με κεφαλές διασποράς.
Σημειώνεται πως χθες το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως οι Ουκρανοί έχασαν 2 ακόμα Leopard στην Zaporizhia.
Συνεπώς μέσα σε 24 ώρες οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν χάσει 6 άρματα μάχης Leopard, μόνο στην περιοχή της Zaporizhia.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Εάν εμπλακεί στον πόλεμο το Ιράν… θα ξεσπάσει Αρμαγεδδών, Τρίτος Παγκόσμιος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν θεωρητικά να ξεκινήσουν έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο χτυπώντας το Ιράν, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Ο πόλεμος ΗΠΑ με το Ιράν πιθανότατα θα οδηγήσει σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».
Κατά τη γνώμη του Douglas McGregor, εάν η Αίγυπτος παρασυρθεί στην τρέχουσα ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, θα εμπλακούν πολλά άλλα κράτη.
«Όλοι θα πέσουν μέσα.
Θα είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί ο Αρμαγεδδών σε αυτό το στάδιο», προέβλεψε ο Douglas McGregor.
Ο McGregor είναι πεπεισμένος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αρκετούς πόρους για να συντηρήσουν μια σύγκρουση αυτού του μεγέθους, ανεξαρτήτως της προπαγάνδας.

John Mearsheimer (University of Chicago): Η Ουκρανία να ετοιμαστεί, οι ρώσοι θα καταλάβουν και άλλα εδάφη…

Η Ρωσία θα ελέγχει περισσότερα εδάφη και θα καταλάβει σημαντικό τμήμα της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής στο University of Chicago John Mearsheimer.
«Νομίζω ότι οι Ρώσοι θα καταλήξουν να καταλαμβάνουν περισσότερα εδάφη από αυτά που ελέγχουν επί του παρόντος.
Οι Ρώσοι θα πάρουν ένα σημαντικό μέρος της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας» τόνισε ο John Mearsheimer.
Σύμφωνα με τον John Mearsheimer, έχοντας χάσει τα εδάφη της, η Ουκρανία θα μετατραπεί σε ένα «δυσλειτουργικό» κράτος.
Η Ουκρανία θα οδηγηθεί σε μια δυσμενή συμφωνία ειρήνης.
Ο John Mearsheimer εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αφού η Ουκρανία χάσει τα εδάφη της και θα μετατραπεί σε ένα αποτυχημένο κράτος, η σύγκρουση θα παγώσει.

Jack Watling (Βρετανός Στρατιωτικός): Τελικά οι ρώσοι τα βλέπουν όλα και τις κινήσεις του ΝΑΤΟ…

Η Ρωσία έχει την τεχνολογία για να παρακολουθεί τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Βρετανός στρατιωτικός ειδικός Jack Watling σε συνέντευξή του στο Yle.
«Οι στρατοί μας έχουν συνηθίσει σε μεγάλο βαθμό να βασίζονται στο καμουφλάζ.
Αλλά στο σημερινό πεδίο μάχης, δεν μπορείς να κρυφτείς.
Η Ρωσία έχει τεχνολογία που του επιτρέπει να βλέπει ότι κάνουμε, πρέπει να μάθουμε να ενεργούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι σε θέση να ερμηνεύσει σωστά αυτό που συμβαίνει», λέει ο Jack Watling.
Σύμφωνα με τον Jack Watling, η σύγκρουση στην Ουκρανία πρέπει να διδάξει στα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας τα βασικά στοιχεία του σύγχρονου πολέμου χρησιμοποιώντας επιτήρηση και καθοδήγηση υψηλής τεχνολογίας.
Επειδή η Ρωσία διαθέτει τόσο προηγμένα συστήματα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπόρεσαν να προστατεύσουν τους καλύτερους αξιωματικούς τους, οι οποίοι διαδραματίζουν βασικό ρόλο στο πεδίο της μάχης, σημείωσε ο Watling.
Το ΝΑΤΟ πρέπει να σκεφτεί πώς θα διατηρήσει έμπειρο στρατιωτικό προσωπικό σε μια πιθανή ένοπλη σύγκρουση του 21ου αιώνα…

Απίστευτο: Το πρώτο τάγμα πρώην στρατιωτών της Ουκρανίας, πολεμάει στο πλευρό των Ρώσων

Το εθελοντικό τάγμα με το όνομα Bogdan Khmelnitsky, που σχηματίστηκε από πρώην στρατιωτικό προσωπικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, τέθηκε σε υπηρεσία στον ρωσικό επιχειρησιακό τακτικό σχηματισμό μάχης (OBTF) Cascade.
Ο διοικητής Andrey Tishchenko τόνισε:
«Αυτή τη στιγμή έχουμε καταταγεί στη στρατιωτική μονάδα του OBTF «Cascade».
Θα ορκιστούμε επίσης.
Θα ορκιστούμε στο τέλος της εκπαιδευτικής μας διαδικασίας».
Μετά τον όρκο, το τάγμα θα πάει στο μέτωπο, πρόσθεσε.
Ο Tishchenko διευκρίνισε ότι οι μαχητές του τάγματος εμφανίστηκαν στο κέντρο εκπαίδευσης πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.
Σύμφωνα με τον διοικητή, όλοι είναι σε αγωνιστική διάθεση, όλοι είναι ενεργητικοί, πρόθυμοι για γνώση, εμβαθύνουν σε όλα, προσπαθούν να αποδείξουν τον εαυτό τους σε αυτό.
«Μας έδωσαν όπλα και στολές μόλις φτάσαμε εδώ, την επόμενη μέρα.
Ο καθένας έλαβε το δικό του όπλο.
Τα κριτήρια επιλογής για το τάγμα είναι η ηθική και φυσική κατάσταση, επιπλέον, κάθε Ουκρανός στρατιώτης ελέγχεται αν έχει διαπράξει στρατιωτικά ή άλλα εγκλήματα.
Ο Tishchenko είπε επίσης ότι οι συμβάσεις με εθελοντές θα συναφθούν με γενικούς όρους.

Οι αμερικανοί έχουν χορηγήσει 45 δισεκ. στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία στην περίοδο της θητείας Biden

Το συνολικό ποσό της αμερικανικής στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της θητείας του Biden ως προέδρου ξεπέρασε τα 44,5 δισεκατομμύρια δολάρια και από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης 43,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το Πεντάγωνο.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμεύσει περισσότερα από 44,5 δισεκατομμύρια δολάρια για υποστήριξη ασφαλείας στην Ουκρανία από την αρχή της Προεδρίας Biden, συμπεριλαμβανομένων 43,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων… από τις 24 Φεβρουαρίου 2022».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία αξίας περίπου 150 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα περιλαμβάνει αεράμυνα και αντιαρματικά όπλα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.