Ετοιμάζει εισβολή το Ισραήλ, έριξε 12.000 τόνους εκρηκτικών – Erdogan για Hamas: Δεν είναι τρομοκράτες – Νεκρά 2.360 παιδιά

Με τους Ισραηλινούς να υποστηρίζουν – ξανά – ότι είναι έτοιμοι να περάσουν στην επόμενη φάση του πολέμου με την Hamas και να εισβάλλουν στη Λωρίδα της Γάζας και με τη διεθνή κοινότητα να αναλαμβάνει διπλωματικές πρωτοβουλίες και να ασκεί πιέσεις για κατάπαυση πυρός προκειμένου να παραδοθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στα 2,3 εκατομμύρια των πολιορκημένων Παλαιστινίων, σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Unicef για τις συνέπειες των ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών.
Μέσα σε 18 ημέρες έχουν σκοτωθεί 2.360 παιδιά και έχουν τραυματιστεί άλλα 5.364.
Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις χθες, σε 24 ώρες, σκοτώθηκαν συνολικά 305 παιδιά, τη στιγμή μάλιστα που πολλά από τα 24 νοσοκομεία της Γάζας υπολειτουργούν ή έχουν σταματήσει να λειτουργούν λόγω έλλειψης καυσίμων που συντηρούν την τροφοδοσία τους με ρεύμα.
Παρά την φρίκη του πολέμου, οι Ισραηλινοί εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε χερσαία επίθεση, πλήττουν στόχους σε νότιο Λίβανο και Συρία και απειλούν ακόμα και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Antonio Guterres να παραιτηθεί επειδή είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή «οι φρικιαστικές επιθέσεις της Hamas δεν δικαιολογούν τη συλλογική τιμωρία του Παλαιστινιακού λαού».
Σύμφωνα με την Hamas από τις 7 Οκτωβρίου, ο ισραηλινός στρατός έχει ρίξει 12.000 τόνους εκρηκτικών στο έδαφος της Γάζας, ποσότητα αντιστοιχεί με την ατομική βόμβα που έπεσε στην Χιροσίμα.

Erdogan: Δεν είναι τρομοκράτες οι μαχητές της Hamas

Η Hamas δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, είναι μαχητές που αγωνίζονται για να απελευθέρωσουν και να προστατεύσουν τη γη τους υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, δήλωση που αναμφίβολα τον θέτει απέναντι σε ολόκληρη τη Δύση.
Ο Erdogan ζήτησε να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός, είπε πως η Τουρκία θα χτυπήσει όλα τα απαραίτητα πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά μέσα προς αυτήν την κατεύθυνση και ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψη του στο Ισραήλ.

Θηριωδία Ισραηλινών: 2.360 παιδιά νεκρά μέσα σε 18 ημέρες στη Γάζα

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία από τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας όπου εξαιτίας αυτών μέσα σε 18 ημέρες έχουν σκοτωθεί 2.360 παιδιά ενώ έχουν τραυματιστεί άλλα 5.364.
Σε ανακοίνωση της η Unicef κάνει λόγο για «αδυσώπητες επιθέσεις» του ισραηλινού στρατού.
«Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί κηλίδα που μεγεθύνεται στη συλλογική μας συνείδηση.
Ο ρυθμός των θανάτων και των τραυματισμών είναι απλά απίστευτος», ανέφερε η Adele Khod, επικεφαλής της διεύθυνσης της Unicef που είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.
Επιπλέον, η Unicef τονίζει πως η ολοένα οξύτερη έλλειψη πόσιμου νερού, τροφής, καυσίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στον παλαιστινιακό θύλακα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για τα παιδιά, που αποτελούν περίπου το 50% των 2,3 εκατομμυρίων του πληθυσμού, υποστηρίζοντας πως και «οι πόλεμοι έχουν κανόνες».
Μάλιστα καλεί τα μέρη να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός, ώστε να μπορέσει να διανεμηθεί απρόσκοπτα ανθρωπιστική βοήθεια.

https://twitter.com/Timesofgaza/status/1716910089821638861?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1716910089821638861%7Ctwgr%5E232da98465499776905f0bd12dce162549753cdf%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.bankingnews.gr%2Fdiethni%2Farticles%2F702619%2Fetoimazoun-tin-eisvoli-oi-israilinoi-xtypoyn-syria-livano-apeiloyn-ton-oie-friki-sti-gaza-me-2-360-nekra-paidia

Καταρρέει το σύστημα Υγείας – Τέλος τα φάρμακα για καρκίνο, διαβήτη

Με τους νεκρούς (πάνω από 5.700) και τους τραυματίες (έχουν ξεπεράσει τους 15.000) να αυξάνονται ραγδαία σε καθημερινή βάση, οι Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν πως το σύστημα υγείας τους είναι υπό πλήρη κατάρρευση.
Ήδη αναφέρεται πως τελείωσαν τα φάρμακα για τους καρκινοπαθείς και τους ασθενείς με διαβήτη.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι προσφυγικοί καταυλισμοί έχουν γεμίσει ασφυκτικά, έως και 4 φορές πάνω από την χωρητικότητά τους, καθώς εκτιμάται ότι 600.000 Παλαιστίνιοι έχουν βρει καταφύγιο σε 150 καταυλισμούς.

Νέο τελεσίγραφο

Παρά τη δραματική αυτή κατάσταση, ο ισραηλινός στρατός κάλεσε εκ νέου τους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν προς τα νότια εδάφη της Λωρίδας της Γάζας, όπου όπως υποστηρίζει, διατίθεται η ανθρωπιστική βοήθεια με νερό, τρόφιμα και φάρμακα.
Μετά το τέλος των στρατιωτικών επιχειρήσεων, οι κάτοικοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν και πάλι στα σπίτια τους υπογράμμισε ο Daniel Hagari, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
3_98.jpg
7_38.jpg
65.jpg
67_1.jpg

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.