Δυνατή Ελλάδα

Λωρίδα της Γάζας: «Χρειάζονται 100 φορτηγά τη μέρα» λέει ο ΟΗΕ

Δεκαεπτά φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια πέρασαν σήμερα (22/10) από την Αίγυπτο στη Λωρίδα της Γάζας μέσω του τερματικού σταθμού της Ράφας, το μόνο σημείο διέλευσης προς τον παλαιστινιακό θύλακα που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ.

Μια πρώτη αυτοκινητοπομπή 20 φορτηγών έφθασε χθες Σάββατο. Ο ΟΗΕ δηλώνει ότι χρειάζονται 100 φορτηγά την ημέρα για να ικανοποιούνται βασικές ανάγκες των κατοίκων στη Γάζα.

Σήμερα επίσης, έξι δεξαμενές καυσίμων αποθηκευμένων στον τερματικό σταθμό της Ράφας παραδόθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, που δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα και όπου υπάρχει μεγάλη έλλειψη καυσίμων για τη λειτουργία των γεννητριών.

«Η έλλειψη καυσίμων θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία των θερμοκοιτίδων όπου παραμένουν περισσότερα από 120 πρόωρα νεογνά» προειδοποίησε σήμερα η Unicef.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 1,4 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί από την έναρξη της σύγκρουσης και η ανθρωπιστική κατάσταση στο έδαφος είναι καταστροφική.

Στην πόλη Χαν Γιούνις, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και 60 τραυματίστηκαν κατά τον βομβαρδισμό ενός κτιρίου στο οποίο στεγάζονταν ένα καφέ και καταστήματα, σύμφωνα με τη Χαμάς.

Στη Ράφα, δεκάδες άνθρωποι σχημάτιζαν ουρά μπροστά από ένα αρτοποιείο ή περίμεναν να γεμίσουν μπιτόνια με νερό, ενώ άλλοι έψαχναν στα ερείπια κατεστραμμένων σπιτιών.

Στην πόλη Ντέιρ αλ-Μπάλα, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, τα πτώματα πολλών παιδιών κείτονταν στο γεμάτο αίματα δάπεδο ενός νεκροτομείου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.