Δυνατή Ελλάδα

Το 80% των ισραηλινών θεωρεί υπεύθυνο για την επίθεση της Χαμάς τον Νετανιάχου, σύμφωνα με δημοσκοπηση

Αποκαλυπτική δημοσκόπηση, της ισραηλινής εφημερίδα «Maariv», έδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ισραηλινών, – συγκεκριμένα το 80% – θεωρεί τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου υπεύθυνο για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τις Ταξιαρχίες Κασάμ, τη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, ενώ «μόνο το 8% των Ισραηλινών δεν τον θεωρούν υπεύθυνο. Το 12% δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα».

Οι αρχηγοί των IDF και της Shin Bet έχουν ήδη αναλάβει την ευθύνη, όπως και ο υπουργός Άμυνας και ο υπουργός Οικονομικών. Το 80% των Ισραηλινών λέει ότι ο Νετανιάχου πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα, συμπεριλαμβανομένου του 69% εκείνων που ψήφισαν το κόμμα Λικούντ, σύμφωνα με την έρευνα.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή στην έρευνα αναφέρεται ότι το 65% των Ισραηλινώνυποστηρίζει τη «μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας» στο πλαίσιο του αποκλεισμού, ενώ το 21% των Ισραηλινών πολιτών είναι κατά της χερσαίας επιχείρησης.

IMG 4695

Αναφέρεται επίσης ότι το 51% των Ισραηλινών υποστηρίζει την απάντηση στη Χεζμπολάχ στο Λίβανο, ενώ το 30% είναι υπέρ μιας εφαρμογής μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εναντίον του Λιβάνου.

Όπως σημειώνεται το 65% των πολιτών στο Ισραήλ βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον της χώρας, ενώ το 25% βλέπει αρνητικά, ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, αν γίνουν εκλογές στη χώρα, τα πολιτικά κόμματα που αποτελούν την κυβέρνηση μπορούν να λάβουν μόνο 43 από τις 120 έδρες του Κοινοβουλίου.

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, το 49% επιλέγει τον ηγέτη του κόμματος Εθνικής Ενότητας Μπένι Γκαντζ και μόνο το 28% τον Νετανιάχου, ενώ οι υπόλοιποι είναι αναποφάσιστοι.

Η έρευνα διεξήχθη στις 18 και 19 Οκτωβρίου από το Ινστιτούτο Lazar, μαζί με το Panel4All, μεταξύ 510 ερωτηθέντων που αποτελούσαν αντιπροσωπευτικό δείγμα ενήλικων Ισραηλινών. Το περιθώριο σφάλματος είναι 4,3%.

 

Με πληροφορίες απο το documentonews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.