Κόκκινος συναγερμός και στην Ιταλία για τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι σε παρέμβασή του στη βουλή της Ρώμης υπογράμμισε ότι το επίπεδο επιφυλακής σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα του είναι ύψιστο. «Η τρομοκρατική απειλή παρουσιάζεται συχνά με ρευστό τρόπο, δεν είναι πάντα εύκολο να καθοριστεί με ακρίβεια», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος παράλληλα στις τελευταίες εξελίξεις, ο Πιαντεντόζι πρόσθεσε: «ένα από τα στοιχεία που προκαλούν τις μεταναστευτικές ροές είναι οι ένοπλες συρράξεις. Αυτή τη στιγμή στις πύλες τις Ευρώπης είναι δύο: ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύρραξη. Και οι δύο χαρακτηρίζονται από αβεβαιότητα και μπορούν να έχουν επιπτώσεις στις δυναμικές των μεταναστευτικών ροών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, ότι η σύρραξη στη Μέση Ανατολή ενέχει και τον κίνδυνο να προκαλέσει εξτρεμιστικά, ισλαμιστικά φαινόμενα, όπως συνέβη πριν λίγες ημέρες στη Γαλλία, με τη δολοφονία ενός καθηγητή από φανατικό ισλαμιστή και χθες βράδυ στις Βρυξέλλες, με τη δολοφονία δυο Σουηδών πολιτών».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.