Το αμερικανικό Πεντάγωνο θέτει όρους για την παράδοση F-16 στην Ουκρανία

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο) ανέφερε ότι το Κίεβο πρέπει να πληροί μια σειρά από κριτήρια προκειμένου να εγκρίνει την παράδοση πολεμικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Εκπροσώπου Τύπου του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ, το Κίεβο πρέπει να πληροί ορισμένα κριτήρια προκειμένου να εγκρίνει την παράδοση πολεμικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία.

«Για να ολοκληρωθεί μια μεταφορά σε τρίτο μέρος, πρέπει να πληρούνται ορισμένα κριτήρια, όπως η εκπαίδευση στην αγγλική γλώσσα και η «επιτόπια» εφοδιαστική. Μόλις εκπληρωθούν αυτά τα κριτήρια, θα είμαστε σε θέση να εγκρίνουμε τη μετακίνηση».

Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι επιβεβαίωσαν ότι  είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων εάν το Κίεβο δεν μπορεί να προετοιμάσει τον αριθμό των πιλότων που χρειάζεται. Πάνω σε αυτό η Σινγκ σημείωσε ότι η Ουκρανία δεν έχει ακόμη διευκρινίσει πόσοι πιλότοι θα σταλούν για εκπαίδευση.

Η εκπρόσωπος επεσήμανε επίσης ότι οι Ουκρανοί πιλότοι πρέπει να μάθουν καλά αγγλικά προτού μπορέσουν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα F-16, παραδεχόμενη ότι «θα πάρει λίγο χρόνο».
Μάλιστα, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενο ουκρανικές πηγές, ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι του Κιέβου ήταν αναστατωμένοι και μπερδεμένοι από την καθυστέρηση της Δύσης στην παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, αλλά διστάζουν να συζητήσουν ανοιχτά τους λόγους για αυτήν.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο NBC News ότι είναι απαραίτητο οι επιλεγμένοι πιλότοι από την Ουκρανία πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά την αγγλική γλώσσα και ορολογία για τον χειρισμό των αμερικανικών αεροσκαφών.

Το αμερικανικό κανάλι εκτίμησε ότι ο ουκρανικός στόλος αεροσκαφών θα μπορούσε να είναι έτοιμος το νωρίτερο το επόμενο καλοκαίρι, δεδομένου της εκπαίδευσης των χειριστών και των μηχανικών.

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.