Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Τσερνίχιβ: Είχαν συγκέντρωση Ουκρανοί και δυτικοί κατασκευαστές UAV

Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών δείχνει να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τις ουκρανικές προσπάθειες δημιουργίας απειλών και μάλιστα με το χθεσινό χτύπημα κανείς δεν γνωρίζει πόσο επηρέασε το συνολικό δυτικό μπλοκ δημιουργίας των νέων “εχθρών” των στρατών που ακούνε στο όνομα drone.

Ρωσικός πύραυλος έπληξε χθες Σάββατο μια κεντρική πλατεία στην πόλη Τσερνίχιβ της βόρειας Ουκρανίας ή καλύτερα το δημοτικό θέατρο όπως δείχνουν οι φωτογραφίες όπου σήμερα αποκαλύφθηκε ότι αυτός ήταν ο πραγματικός στόχος.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι την στιγμή της επίθεσης μέσα στο Δημοτικό Θέατρο βρισκόταν σε εξέλιξη μια εκδήλωση με τη συμμετοχή κατασκευαστών μη επανδρωμένων αεροσκαφών χωρίς περεταίρω δηλώσεις αν και από το πλήγμα δύσκολα να αποφεύχθηκαν οι απώλειες.

Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία χρησιμοποιούν ευρέως drones επί του πεδίου στη διάρκεια της 18μηνης ρωσικής επέμβασης.

Σε σχόλιά του προς τους δημοσιογράφους ο Κλιμένκο επιβεβαίωσε μόνο ότι μια ακαθόριστη εκδήλωση διεξαγόταν μέσα στο κτίριο και ότι η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας ερευνά το θέμα.

Αυτό το χτύπημα είναι ίσως προάγγελος – προειδοποίηση και στον γερμανικό όμιλο Rheinmetall (και ειδικότερα στα στελέχη του), ο οποίος θεωρείται σημαντική δύναμη στην αμυντική βιομηχανία, υπό την καθοδήγηση του διευθύνοντος συμβούλου του Armin Papperger, έχει επιδείξει σταθερά μια ισχυρή συμμαχία με την ουκρανική κυβέρνηση.

Οι δηλώσεις του Papperger μετέφεραν απερίφραστα ότι η Rheinmetall είναι έτοιμη να διευρύνει τη σφαίρα επιρροής της, τοποθετώντας στρατηγικά τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας σε ουκρανικά εδάφη.

Εν όψει των συνεχιζόμενων απειλών από τα ανατολικά, τα σχόλια του κ. Papperger έχουν σημαντικό βάρος. Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε απερίφραστα ότι οι πυραυλικές επιθέσεις θα κατευθυνθούν προς τα εργοστάσια της Rheinmetall που βρίσκονται στην Ουκρανία.

Ο Armin Papperger, στην επίσημη δήλωσή του, ανέφερε την πιθανή έναρξη υπηρεσιών για τα ουκρανικά άρματα μάχης στο άμεσο μέλλον.

Οι εικασίες αναφέρουν ότι οι προσπάθειες ανακαίνισης θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ήδη από τον Αύγουστο. Επιπλέον, μια υπάρχουσα ομάδα από περισσότερους από δέκα Ουκρανούς υπηκόους υποβάλλεται επί του παρόντος σε εντατική εκπαίδευση στη Γερμανία, ειδικά προσαρμοσμένη για να τους εξοπλίσει με τις απαραίτητες δεξιότητες για να λειτουργήσουν εντός των μονάδων κατασκευής της εταιρείας.

Μια πρόσθετη ομάδα δώδεκα ατόμων αναμένεται να ενισχύσει αυτό το εργατικό δυναμικό στο εγγύς μέλλον.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.