Σφαγή Ζαχάροβα – Μασράλι (ΕΕ) για την ελευθερία του λόγου και το Νίγηρα

Η Ζαχάροβα απάντησε σκληρά στην εκπρόσωπο της ΕΕ και την αντίδραση της για την απαγορευση των Γαλλικών ΜΜΕ από τους πραξικοπηματίες: «​​Δεν είσαι αρμόδια να κρίνεις την ελευθερία του λόγου στον Νίγηρα»!

Η ΕΕ δεν μπορεί να κρίνει την ελευθερία του λόγου στον Νίγηρα, ενώ στο παρασκήνιο παραβιάζονται συνεχώς τα δικαιώματα των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στην Ευρώπη, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τη δήλωση της εκπροσώπου της ΕΕ Nabila Masraly, η οποία αντιτάχθηκε στον αποκλεισμό των εκπομπών των γαλλικών μέσων ενημέρωσης στον Νίγηρα.

Κυρία Μασράλι, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που δώσατε προσοχή στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μέσα ενημέρωσης και τα δικαιώματα των δημοσιογράφων στον κόσμο. Είναι αλήθεια ότι ο Νίγηρας δεν είναι στην ΕΕ. Αλλά, προφανώς, θεωρείτε ότι είναι στην άμεση δικαιοδοσία της περιοχής σας”, έγραψε η Ζαχάροβα στο Telegram και ανέφερε αρκετές περιπτώσεις παραβιάσεων των δικαιωμάτων των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στην ΕΕ, ειδικά στην Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, Πολωνία και Μάλτα.

Αφού επιλυθούν οι δυσκολίες που σχετίζονται με την τρέχουσα κατάσταση των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορείτε ελεύθερα να δώσετε προσοχή στην κατάσταση στον Νίγηρα. Και εφόσον η ΕΕ πράττει το ίδιο όπως αυτή η αφρικανική χώρα, δεν εναπόκειται σε εσάς να κρίνετε», είπε η Ζαχάροβα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.