Ερντογάν: Εντός Αυγούστου η επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία

«Η ημερομηνία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη. Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών μου και ο υπουργός Εξωτερικών κάνουν τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις. Η επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο» δήλωσε, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν, για την επίσκεψη Πούτιν που είχε προαναγγείλει προ ημερών.

Μετά την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής ο Ερντογάν μίλησε και για το θέμα των σιτηρών λέγοντας ότι «βρισκόμαστε στην ίδια γραμμή με τη Ρωσία σε αυτό το θέμα. Θα μετατρέψουμε τα σιτηρά που έρχονται από τη Ρωσία μέσω του διαδρόμου της Μαύρης Θάλασσας σε αλεύρι στη χώρα μας και θα τα μεταφέρουμε στις φτωχές αφρικανικές χώρες και στις υπανάπτυκτες χώρες».

«Εμείς, μέσω του Υπουργείου Τροφίμων, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας συνεχίζουμε να στηρίζουμε την προοπτική αυτή», συμπλήρωσε.

Για τις εξελίξεις στον Νίγηρα και ευρύτερα στην Αφρική, επιτέθηκε κατά της Γαλλίας σημειώνοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η Γαλλία κάνει κάτι τέτοιο. Οι πρακτικές στην Αλγερία και τη Ρουάντα βρίσκονται στα αρχεία του κόσμου. Έχουν σταματήσει τις αποστολές χρυσού και ουρανίου στη Γαλλία. Αυτό είναι μια απάντηση στις διώξεις που υφίστανται αυτές οι χώρες εδώ και χρόνια. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε θετικές σχέσεις μαζί τους».

Τέλος, αναφέρθηκε στις επερχόμενες τοπικές εκλογές του Μαρτίου λέγοντας πως όλα τα μέλη της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματός του, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου, των βουλευτών και των δημάρχων, «έχουν ξεκινήσει τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τα προγράμματα που έχουν προετοιμαστεί σε όλη την Τουρκία».

«Στόχος μας είναι να εντοπίσουμε τους ιδανικότερους υποψηφίους και να βγούμε από τις εκλογές με τον πιο επιτυχημένο τρόπο», τόνισε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.