Δραματικά νέα για τους Ουκρανούς – Απέτυχε η αντεπίθεση ευρείας κλίμακας σε 5 μέτωπα – Οι Ρώσοι διαλύουν τα όπλα της Δύσης

Οι Ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν ευρείας κλίμακας αντεπίθεση σε 5 μέτωπα στις 4 Ιουνίου 2023… κατά ρωσικών θέσεων με στόχο να ανακαταλάβουν περιοχές… χρησιμοποιώντας την 23η και 31η μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες με πλήθος εφεδρειών αλλά συνάντησαν ένα αδιαπέραστο τείχος άμυνας…
Οι απώλειες των Ουκρανών ήταν δραματικές και υποχρεώθηκαν σε άτακτη υποχώρηση…
Για την ιστορία πρέπει να τονιστεί ότι η Ουκρανία έχει χάσει πάνω από το 55% με 60% των καλά εκπευδευμένων στρατιωτών της και από τις ειδικές δυνάμεις... ο Ουκρανικός στρατός… πλέον περιλαμβάνει ηλικίες από 16 ετών έως 60 ετών στρατιώτες…

Τα γεγονότα

Οι Ρώσοι απέκρουσαν επιτυχώς αντεπίθεση των Ουκρανών – Μεγάλες απώλειες σε στρατιώτες και οπλικά συστήματα 

Το πρωί της 4ης Ιουνίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν επίθεση μεγάλης κλίμακας σε πέντε τομείς του μετώπου προς την κατεύθυνση Yuzhnodonets.
«Το πρωί της 4ης Ιουνίου, η Ουκρανία εξαπέλυσε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση σε πέντε τομείς του μετώπου στην κατεύθυνση του Νότιου Donetsk, με την συμμετοχή της 23ης και 31ης μηχανοκίνητων ταξιαρχιών από τις στρατηγικές εφεδρείες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με την υποστήριξη άλλων στρατιωτικών μονάδων και υπομονάδων»
Συνολικά, στην επίθεση συμμετείχαν έξι μηχανοκίνητα και δύο τάγματα αρμάτων μάχης.
Ο σκοπός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ήταν να σπάσουν τη ρωσική άμυνα στον πιο ευάλωτο, σύμφωνα με τους Ουκρανούς, τομέα του μετώπου.
Οι Ουκρανοί απέτυχαν…
Ως αποτέλεσμα των επιδέξιων και ικανών ενεργειών της ομάδας Vostok, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε περισσότερα από 250 άτομα, 16 άρματα μάχης, 3 οχήματα μάχης πεζικού, 21 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Οι Ρώσοι χτύπησαν 3 ουκρανικές Ταξιαρχίες

Στο τμήμα Nevsky και στην περιοχή του δάσους Serebryansky στην κατεύθυνση Krasnoliman οι ρωσικές δυνάμεις αποκάλυψαν την κίνηση της 63ης και 67ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, της 5ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας.
Ως αποτέλεσμα των πυρών πυροβολικού και των αεροπορικών επιδρομών, ο Ουκρανικός στρατός υπέστη σημαντικές απώλειες και διασκορπίστηκε στο δάσος».
Η επιχειρησιακή-τακτική και η στρατιωτική αεροπορία της Ρωσίας κατέστρεψε οχυρά, καθώς και τη συγκέντρωση ανθρώπινου δυναμικού και δύναμης πυρός των ουκρανικών στρατευμάτων κοντά σε οκτώ οικισμούς με επιθέσεις πυραύλων και βομβών.
Η Ρωσία χρησιμοποιεί επιτυχώς… το πιο επιτυχημένο όπλο του πολέμου το περιπλανώμενο πύραυλο – drones… Lancet που για την ιστορία αναφέρεται ότι έχει πλήξει 248 στρατηγικούς στόχους των Ουκρανικώ δυνάμεων…

Ο Gerasimov βρισκόταν στο μέτωπο

Ο διοικητής της ενωμένης ομάδας στρατευμάτων, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Gerasimov, κατά τη διάρκεια της Ουκρανικής αντεπίθεσης βρισκόταν στο μέτωπο.

Απέτυχε και η αντεπίθεση στην Zaporizhia

Ουκρανικά στρατεύματα και Πολωνοί μισθοφόροι προσπάθησαν να διαπεράσουν την πρώτη γραμμή στην περιοχή Zaporozhye, αλλά απωθήθηκαν, χάνοντας τουλάχιστον δέκα τεθωρακισμένα οχήματα και περίπου 50 στρατιώτες, δήλωσε ο ηγέτης του κινήματος Είμαστε Μαζί με τη Ρωσία V. Rogov.
«Το μεσημέρι 4 Ιουνίου 2023, μαχητές του ουκρανικού στρατού πραγματοποίησαν μια διερευνητική επίθεση για να σπάσουν το μέτωπο της Zaporozhye κοντά στην προεξοχή Veremevsky.
Μαζί με μονάδες τακτικού στρατού, στην επίθεση συμμετείχαν Πολωνοί μισθοφόροι από την τρίτη ομάδα επίθεσης του πολωνικού σώματος.
Χάρη στην ισχυρή άμυνα του 5ου στρατού της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και τα ακριβή χτυπήματα των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, του πυροβολικού και των στοχευμένων όλμων, οι Ουκρανού υπέστησαν απώλειες (τουλάχιστον δέκα τεθωρακισμένα οχήματα και περίπου 50 στρατιώτες) και υποχώρησαν.
Σύμφωνα με τον Rogov, μάχιμες επιχειρήσεις διεξήχθησαν προς την κατεύθυνση των οικισμών Novodarovka, Rovnopol, νοτιοδυτικά της Vremevka και νότια της Novodarovka.
Στην επίθεση συμμετείχαν περίπου δύο μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού και περισσότερα από 15 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τανκς T-72, οχημάτων M113 αμερικανικής κατασκευής, τεθωρακισμένων αυτοκινήτων M1224 MaxxProo και HMMWV M1151A1.

Κατακόρυφη αύξηση των ρωσικών επιδρομών διαλύουν τα όπλα της Δύσης

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία πραγματοποίησε έναν ακόμη γύρο επιδρομών με στόχο στρατιωτικά αεροδρόμια της Ουκρανίας και στρατιωτικούς στόχους.
Η μεγάλη αύξηση των ρωσικών επιδρομών συνδέεται με την παρατηρούμενη προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να αυξήσει το επίπεδο των κλιμακώσεων σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής, συμπεριλαμβανομένων προφανών τρομοκρατικών ενεργειών με στόχο μη στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας.

Μεγάλης κλίμακας ρωσική αεροπορική επίθεση

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν μια μεγάλης εμβέλειας αεροπορική επίθεση με όπλα υψηλής ακρίβειας εναντίον των εχθρικών στόχων στα στρατιωτικά αεροδρόμια.
Ο στόχος της επίθεσης επετεύχθη.
Οι θέσεις διοίκησης, οι σταθμοί ραντάρ, ο εξοπλισμός της ουκρανικής αεροπορίας, καθώς και οι αποθήκες πυρομαχικών καταστράφηκαν.

Στην κατεύθυνση Kupyansk, οι επιθέσεις, που εξαπέλυσαν η αεροπορία και το πυροβολικό της Ομάδας Δυνάμεων Zapad, είχαν ως αποτέλεσμα την εξουδετέρωση του ανθρώπινου δυναμικού και του υλικού του εχθρού κοντά στο Novomlynsk, Sinkovka, Olshana και Timkovka (περιοχή Kharkiv).
Επιπλέον, οι ενέργειες 4 ουκρανικών ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης απετράπησαν κοντά στο Berestovoye (περιοχή Kharkiv), Rozovka, Novosyolovskoye (Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk) και Lyman (Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk).
Οι απώλειες των Ουκρανών ήταν έως και 70 Ουκρανοί στρατιώτες, 3 μηχανοκίνητα οχήματα, 2 φορτηγά και 1 οβιδοβόλο D-20.

Στην κατεύθυνση του Krasny Liman, οι επιθέσεις, που εξαπέλυσαν η επιχειρησιακή-τακτική και η στρατιωτική αεροπορία, καθώς και το πυροβολικό της Ομάδας Δυνάμεων Tsentr, είχαν ως αποτέλεσμα την εξουδετέρωση μονάδων Ουκρανών κοντά στο Yampolovka, Torskoye (Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk), Makiivka, Poschanka, Nevskoye και Chervonaya Dibrova (Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk), καθώς και στο δάσος του Serebryansky.
Οι απώλειες των Ουκρανών ήταν μέχρι 65 στρατιώτες, 2 τεθωρακισμένα μαχητικά οχήματα, 3 φορτηγά, οβίδες D-20 και D-30, καθώς και 2 αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού Gvozdika.

Μια αποθήκη πυρομαχικών της 63ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανών καταστράφηκε κοντά στο Serebryanka (Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk).

Στην κατεύθυνση του Donetsk, οι ενεργές επιχειρήσεις μάχης συνεχίζονται με τις ειδικές μονάδες Akhmat στην τακτική περιοχή Maryinka και τις μονάδες του 1ου Σώματος Στρατού της Ομάδας Δυνάμεων Yug κοντά στην Avdiivka.

Οι απώλειες των Ουκρανών ήταν έως και 200 ουκρανοί στρατιώτες, 2 τεθωρακισμένα μαχητικά οχήματα, 2 φορτηγά, 1 Grad MLRS, 2 συστήματα πυροβολικού M777 αμερικανικής κατασκευής, καθώς και οβίδες D-20 και D-30.
Επιπλέον, οι αποθήκες πυρομαχικών της επιχειρησιακής-τακτικής ομάδας Lyman και της 128ης Ορεινής Ταξιαρχίας καταστράφηκαν κοντά στο Slovyansk και το Minkovka (Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk).

Στο νότιο Dontesk οι απώλειες των Ουκραών ήταν έως και 240 στρατιώτες, 2 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 9 μηχανοκίνητα οχήματα, 1 οβιδοβόλο Msta-B, 1 αυτοπροωθούμενο πυροβολικό Gvozdika και 1 σύστημα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης Grad.
Οι αποθήκες πυρομαχικών της 11ης Ταξιαρχίας Πυροβολικού και της 65ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκαν κοντά στην Temirovka και την Preobrazhenka (περιοχή Zaporozhye).

Στην κατεύθυνση Kherson, οι απώλειες των Ουκρανών ήταν έως και 20 Ουκρανοί στρατιώτες, 2 μηχανοκίνητα οχήματα και 1 αυτοκινούμενο πυροβολικό Gvozdika.

Επίσης οι Ρώσοι χτύπησαν μια Ουκρανική εγκατάσταση συναρμολόγησης UAV κοντά στο Dnepropetrovsk.
Οι θέσεις διοίκησης και παρατήρησης της 102ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας και της 24ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας χτυπήθηκαν κοντά στην Poltavka (περιοχή Zaporozhye) και στο Dzerzhinsk (λαϊκή δημοκρατία του Donetsk).
Οι εξελίξεις των πρώτων ημερών του Ιουνίου δείχνουν τους σπόρους του νέου γύρου κλιμάκωσης της σύγκρουσης.
Οι επιθετικές ενέργειες του καθεστώτος της Ουκρανίας θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες.
Εάν η Ουκρανία είναι σε θέση να επιτύχει οποιαδήποτε τακτική επιτυχία σε αυτές τις προσπάθειες, πιθανότατα θα ρίξει ακόμη περισσότερες δυνάμεις σε μια προσπάθεια να μετατρέψει αυτά τα τακτικά κέρδη σε επιχειρησιακά.

To ρωσικό φλογοβόλο TOS-1A κατέστρεψε θέσεις της 103ης ξεχωριστής ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας της Ουκρανίας

Συντριπτικό ήταν το χτύπημα του συστήματος Solntsepek TOS στην ταξιαρχία της ουκρανικής εδαφικής άμυνας στο Luhansk.
Ο επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας Zapad, Sergei Zybinsky, εξήγησε ότι στην κατεύθυνση Kupyansk, πληρώματα πυροβολικού κατέστρεψαν το σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων Grad των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Το βαρέως τύπου φλογοβόλο σύστημα TOS-1A “Solntsepek” της ομάδας στρατευμάτων “West” χτύπησε τις θέσεις της 103ης ξεχωριστής ταξιαρχίας εδαφικής σκοτώνοντας πολλούς Ουκρανούς στρατιώτες.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των μαχών στην κατεύθυνση Kupyansk, πληρώματα πυροβολικού της ομάδας με πυρά από οβίδες Msta-S κατέστρεψαν το σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων Grad των Ουκρανών στην περιοχή Revuchy και ένα άρμα στην περιοχή
Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Tor κατέστρεψε το αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Ουκρανίας Leleka-100.

Οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν ομάδες σαμποτάζ στο Belgorod

Μονάδες της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και της Συνοριακής Υπηρεσίας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) απέτρεψαν την προσπάθεια Ουκρανών σαμποτέρ να διασχίσουν ένα ποτάμι κοντά στη Novaya Tavolzhanka στην περιοχή Belgorod.
«Στις 4 Ιουνίου 2023, μονάδες προστασίας των συνόρων της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και της Συνοριακής Υπηρεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας κατέστρεψαν μια απόπειρα μιας ομάδας δολιοφθοράς και αναγνώρισης Ουκρανών τρομοκρατών να διασχίσουν τον ποταμό κοντά στον οικισμό Novaya Tavolzhanka στο Belgorod.

Τι περιμένουν οι ΗΠΑ από την αντεπίθεση των Ουκρανών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι μια πιθανή αντεπίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα επιτρέψει στην Ουκρανία να καταλάβει στρατηγικά σημαντικά εδάφη που βρίσκονται τώρα υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, δήλωσε ο Jake Sullivan, βοηθός του Αμερικανού Προέδρου Biden για την εθνική ασφάλεια.
«Είμαστε βέβαιοι ότι η αντεπίθεση θα επιτρέψει στην Ουκρανία να ανακαταλάβει στρατηγικά σημαντικά εδάφη από τη Ρωσία».
Ο Jake Sullivan τόνισε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να βοηθήσουν το Κίεβο να σημειώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόοδο στο πεδίο της μάχης ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή θέση στο μελλοντικό τραπέζι των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Peskov (Ρωσία): Έρχονται αντίποινα εάν Γερμανία, Γαλλία προμηθεύσουν την Ουκρανία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Να μην προμηθεύσουν την Ουκρανία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, προειδοποίησε τη Γερμανία και τη Γαλλία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Σύμφωνα με τον Peskov η προμήθεια τέτοιων πυραύλων θα οδηγήσει μόνο σε μεγαλύτερη κλιμάκωση.
“Τώρα βλέπουμε ήδη ότι αρχίζει η συζήτηση για παραδόσεις, για παράδειγμα, από τη Γαλλία, τη Γερμανία πυραύλων με βεληνεκές 500 ή και περισσότερων χιλιομέτρων.
Πρόκειται για έναν ποιοτικά διαφορετικό οπλισμό, ο οποίος τελικά, ας πούμε, θα οδηγήσει σε ένα άλλο σπιράλ κλιμάκωσης της έντασης”, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Τα αιτήματα της Ουκρανίας

Τον Μάιο, δημοσιεύματα στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι η Ουκρανία είχε υποβάλει αίτημα ζητώντας από το Βερολίνο την προμήθεια πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς KEPD 350 Taurus.
Ο Taurus είναι ένας σουηδο-γερμανικός πύραυλος κρουζ χαμηλής παρατηρησιμότητας, που εκτοξεύεται από αέρος, με αναφερόμενο βεληνεκές άνω των 500 χιλιομέτρων.
Ο πύραυλος χρησιμοποιεί ένα σύστημα αδρανειακής πλοήγησης με τη βοήθεια GPS που υποστηρίζεται από ένα σύστημα αντιστοίχισης του περιγράμματος του εδάφους.
Η ίδια θερμογραφική κάμερα που χρησιμοποιείται για την πλοήγηση στο έδαφος βοηθά τον πύραυλο να εντοπίσει τον στόχο του κατά την τελική προσέγγιση χρησιμοποιώντας την αντιστοίχιση εικόνων.
Ο Taurus είναι συγκρίσιμος με τον αγγλογαλλικό πύραυλο κρουζ Storm Shadow που εκτοξεύεται από αέρος, τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο προμήθευσε στην Ουκρανία νωρίτερα, νωρίτερα τον Μάιο.
Η Ουκρανία φέρεται να έλαβε μια έκδοση του Storm Shadow με μειωμένη εμβέλεια από 560 χιλιόμετρα σε μόλις 250 χιλιόμετρα.
Ωστόσο, δεν υπάρχει υποβαθμισμένη έκδοση του Taurus, πράγμα που σημαίνει ότι η Γερμανία θα μπορούσε να προμηθεύσει την Ουκρανία με την αρχική έκδοση που θεωρητικά μπορεί να φτάσει στη ρωσική πρωτεύουσα, τη Μόσχα.

Συνταγματάρχης McGregor: Η Ρωσία ουσιαστικά κατέστρεψε την ουκρανική αεράμυνα

Ο ρωσικός στρατός ουσιαστικά άφησε την Ουκρανία χωρίς καμία αεράμυνα, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, συνταγματάρχης McGregor
«Τα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας ουσιαστικά καταστράφηκαν», σημείωσε ο αξιωματικός.
Σύμφωνα με τον McGregor, η Ουκρανία δεν έχει σχεδόν κανένα σύστημα αεράμυνας αφότου καταστράφηκαν από ακριβή χτυπήματα του ρωσικού στρατού.
Τα υπόλοιπα συστήματα μπορούν να προστατεύσουν μόνο τις μικρές περιοχές στις οποίες βρίσκονται και είναι πιθανό να καταστραφούν επίσης, επιτρέποντας στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει περισσότερη αεροπορική δύναμη εναντίον των Ουκρανικών στρατευμάτων τόνισε ο McGregor.
Ο Putin κάνει τα πάντα προσεκτικά από αυτή την άποψη, όπως και οι στρατηγοί του.
Προσπαθούν να στερήσουν από την Ουκρανία ότι τους έχει απομείνει και να μετατρέψουν σε εφιάλτη κάθε προσπάθεια υποστήριξης των ουκρανικών δυνάμεων ανατολικά του Δνείπερου.
Νωρίτερα, ένας πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός θα αναλάβει τον έλεγχο όλης της ανατολικής πλευράς Ουκρανίας από τον ποταμό Δνείπερο μετά την ήττα των προωθούμενων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Scott Ritter (πρώην CIA): Ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού Valery Zaluzhny τραυματίστηκε σοβαρά στην Kherson

Ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Scott Ritter, ανέφερε ότι ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny τραματίστηκε κοντά στην Kherson
Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny τραυματίστηκε σοβαρά ως αποτέλεσμα επίθεσης με πυραύλους κοντά στο Kherson, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter…
«Είναι ζωντανός, αλλά είναι σοβαρά τραυματισμένος μετά από ρωσικό χτύπημα σε ένα διοικητήριο στην περιοχή της Kherson», είπε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Scott Ritter
Κατά τη γνώμη του, οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις κατάφεραν επίσης να εκκαθαρίσουν σε αποθήκες σε όλη την Ουκρανία πολλούς αξιωματικούς των πληροφοριών του Κιέβου που συνεργάζονταν στενά με συναδέλφους από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος των ρωσικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου, επικαλούμενος πηγές από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αποκάλυψε ότι ο Valery Zaluzhny τραυματίστηκε στο κεφάλι και φέρει πολλαπλά τραύματα από θραύσματα ως αποτέλεσμα επίθεσης με πυραύλους σε ένα διοικητήριο κοντά στο χωριό Pokrovskoye στην περιοχή Kherson.
Ο Anatoliy Shtefan, της υπηρεσίας Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, δημοσίευσε πλάνα με τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις 25 Μαΐου μετά από φήμες για τον τραυματισμό του. Στο βίντεο, ο Zaluzhny χαιρέτησε και ευχαρίστησε όλους τους Ουκρανούς.
Με βάση αυτό, δεν είναι σαφές πότε και πού ακριβώς καταγράφηκε το βίντεο.
Επιπλέον, δεν υπάρχει ακόμη εξήγηση για το πού βρισκόταν ο αξιωματικός από τις αρχές Μαΐου, όταν ειδοποίησε το ΝΑΤΟ ότι δεν μπορούσε να μιλήσει με μέλη της στρατιωτικής επιτροπής της συμμαχίας, ακόμη και μέσω σύνδεσης με βιντεοκλήση…

Wolf Merkel (Γερμανός επιστήμονας): Ο ουκρανικός στρατός θα καταρρεύσει

Η αριθμητική υπεροχή του ρωσικού στρατού θα οδηγήσει στον αφανισμό των στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πριν από την καταστροφή των όπλων προειδοποίησε ο Γερμανός πολιτικός επιστήμονας Wolf Merkel σε συνέντευξή του στο Spiegel TV.
Το πρόβλημα της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον αναλυτή, δεν είναι στον αριθμό των όπλων που παρέχονται συνεχώς, αλλά στο μέγεθος του στρατού και του πληθυσμού.
Η ανωτερότητα της Ρωσίας θα οδηγήσει τον Ουκρανικό στρατό σε αφανισμό… σε λίγο δεν θα έχει στρατιώτες για να πολεμήσουν.
Ο πολιτικός επιστήμονας αναφέρθηκε σε ορισμένα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ένα εκατομμύριο άνθρωποι είναι σήμερα «οπλισμένοι» στη Ρωσία, δύο εκατομμύρια είναι σε εφεδρεία και άλλα 45 εκατομμύρια μπορούν να ενταχθούν στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων εάν χρειαστεί.
Αυτός είναι περισσότερος από τον πληθυσμό ολόκληρης της Ουκρανίας… αλλά είναι τελείως ανεκπαίδευτοι…

Η Δύση έχει ένα νέο σχέδιο για την Ουκρανία – Οι Ουκρανοί φοβούνται επίθεση από τους Ρώσους

Η αντεπίθεση των Ουκρανών συζητείται από το φθινόπωρο του 202.
Υποσχέθηκαν να καταλάβουν την Κριμαία μέχρι το καλοκαίρι του 2023.
Ωστόσο, η θέση των Ενόπλων Δυνάμεων μόνο χειροτέρεψε.
Τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το Bakhmut.
Ωστόσο, ο Oleksiy Danilov, Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, ισχυρίζεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα δεχθούν επίθεση «αύριο ή σε μια εβδομάδα».
Και σύμφωνα με τον σύμβουλο του επικεφαλής του προεδρικού γραφείου, Mikhail Podolyak, η αντεπίθεση έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά δεδομένου ότι το μέτωπο είναι εύρους 1.500 χιλιομέτρων, δεν το παρατηρούν όλοι.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν είναι τόσο αισιόδοξα.
Σύμφωνα με την Washington Post, ακόμη και οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν πιστεύουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα τα καταφέρουν.
Βρετανός στρατηγός εστιάζει στην αδυναμία της Ουκρανικής αεράμυνας, η οποία είναι ανίκανη να αποκρούσει μια καταιγίδα ρωσικών πυραύλων σε μια αντεπίθεση.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, η Ουκρανία θα προχωρήσει λίγα χιλιόμετρα στην καλύτερη περίπτωση και θα αποτελέσει απειλή για τους Ρώσους όταν θα διασχίζουν τη «χερσαία γέφυρα» προς την Κριμαία.
Δεν έχει νόημα να ονειρευόμαστε περισσότερα αναφέρουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
Η γερμανική εφημερίδα Die Welt σημειώνει ότι για την επιτυχία της επιχείρησης, το Κίεβο χρειάζεται μαχητικά αεροσκάφη.
Δεν θα έχει η Ουκρανία αεροσκάφη.
Η Ρωσία είναι ανώτερη από τους Ουκρανούς στον ουρανό κατά πέντε έως έξι φορές.
Και ο Zelensky δεν πρέπει να επαναλάβει τη θλιβερή εμπειρία του Αδόλφου Χίτλερ στο Kursk Bulge, όταν μια προσπάθεια ανάκτησης της καταστροφής στο Στάλινγκραντ μετατράπηκε σε μια νέα συντριπτική ήττα για τη Γερμανία.
Ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda προειδοποιεί επίσης.
Ο Putin δεν έχει χάσει ούτε έναν πόλεμο ακόμη και ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να συντρίβει την Ουκρανία.
Ο επικεφαλής των Αρχηγών του Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley, διευκρίνισε ότι μερικές δεκάδες F-16 δεν θα αλλάξουν την πορεία των εχθροπραξιών, αφού δεν είναι καθόλου θαυματουργό όπλο.
Ακόμη και ο ουκρανικός στρατός συμμερίζεται τις δυτικές εκτιμήσεις.
Έτσι, ο υποστράτηγος S. Krivonos πιστεύει ότι χωρίς αεροπορία η αντεπίθεση είναι καταδικασμένη.
Οι δυνατότητες της Ρωσίας, η οποία έχει τη δύναμη και τα μέσα για να συνεχίσει την προέλασή της, δεν μπορεί να υποτιμηθεί…

To 64% των Ουκρανών θέλει… συνέχιση του πολέμου

Σύμφωνα με το Κέντρο Razumkov, σχεδόν το 64% των Ουκρανών είναι κατά της παύσης των εχθροπραξιών.
Περίπου το 67% θέλουν την πλήρη αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.
Περίπου το 65% δεν πιστεύει καθόλου στη δυνατότητα συμφιλίωσης με την Ρωσία.
Υπέρ των διαπραγματεύσεων τάσσεται μόνο το 23%.
Όπως εξήγησε ο πολιτικός επιστήμονας Vadim Karasev σε συνέντευξή του στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, το «κόμμα της ειρήνης» δεν θέλει να κάνει φίλους με τη Ρωσία, αλλά να σταματήσει τις εχθροπραξίες.
Επίσης, δεν πιστεύει στη νίκη της Ουκρανίας ως αποτέλεσμα μιας αντεπίθεσης ή μιας σειράς από αντεπιθέσεις.
Κατά τη γνώμη του, η σύγκρουση μπορεί να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο.
«Δεν είναι τυχαίο ότι ο στρατός λέει ότι χρειάζονται συστήματα αεράμυνας και τα αεροσκάφη θα φανούν χρήσιμα μετά το τέλος των εχθροπραξιών ως αποτρεπτικός παράγοντας.
Παράλληλα οι πρωτοβουλίες για ειρήνη θα αυξηθούν.
Για παράδειγμα, η Ουκρανία μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με αντάλλαγμα εδάφη», υποστηρίζει ο ειδικός.

Η μείωση της έντασης των εχθροπραξιών είναι πολύ πιθανή τους επόμενους μήνες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Δύση θα σταματήσει να υποστηρίζει την Ουκρανία.
Η Ουκρανία θα παραμείνει ένα πολύ βολικό και αποτελεσματικό όργανο πίεσης στη Ρωσία.
Επομένως, Δυτικοί πύραυλοι, αεροσκάφη, συστήματα αεράμυνας θα συνεχίσουν να φτάνουν και να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τον επιδιωκόμενο σκοπό»
Ο Zelensky και άλλοι πολιτικοί του Κιέβου έχουν γίνει όμηροι των δικών τους εκστρατειών ενημέρωσης που δεν ανταποκρίνονται στη στρατιωτική κατάσταση.

Το Bakhmut έπεσε αλλά οι Ουκρανοί ονειρεύονται μάχες

Η Ουκρανία δεν έχει ακόμη παραδεχτεί την ήττα της… στο «φρούριο Bakhmut».
Σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας, η κατάσταση «παραμένει σταθερή» στην πόλη.
Αφού οι Wagner PMC ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο του Bakhmut στις 20 Μαΐου 2023, οι ρώσοι στρατιώτες ασφάλισαν την περιοχή και άρχισαν να αποσύρονται από την πόλη.
Από τις 2 Ιουνίου, το 99% των Wagner εγκατέλειψε την πόλη, παραδίδοντας όλες τις θέσεις του στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Την 1η Ιουνίου, ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγός Alexander Syrsky δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός ανέστειλε την προέλαση στα πλευρά προς την κατεύθυνση Bakhmut.
Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους στην περιοχή. Ωστόσο, έχοντας υποστεί μεγάλες απώλειες, ο ουκρανικός στρατός φέρεται να σταμάτησε να προσπαθεί να περικυκλώσει την πόλη.

Ωστόσο, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις μάχες στο Bakhmut… στα μέσα ενημέρωσης…
Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Anna Malyar δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμη Ουκρανοί στρατιώτες που αναπτύσσονται στο Bakhmut.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ελέγχουν τα νοτιοδυτικά προάστια της πόλης.
Σύμφωνα με αυτήν, οι Ουκρανοί μαχητές αντιστέκονται στις επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων.
Ο επικεφαλής των Wagner PMC Yevgeny Prigozhin, σχολίασε τους ισχυρισμούς της Malyar.
Επιβεβαίωσε ότι «υπάρχουν πράγματι πληροφορίες ότι ουκρανικές μονάδες φέρεται να αναπτύσσονται στα περίχωρα του Bakhmut, αλλά οι Wagner τους έκοψαν την φόρα.

Με την μπλε διαγράμμιση οι θέσεις των Ουκρανών στο Bakhmut
yvnaizug5kavga0aedhgcpjtc8lc3f21.jpg

Η τύχη των Ουκρανικών τανκς
1874843811_0_83_3348_1966_640x0_80_0_0_660a7135af5610cdb653ec0a5e9f3de1.jpg

Η τύχη των Ουκρανών σαμποτέρ
Belg-768x358.jpg

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.