Γιατί οι ΗΠΑ ρίχνουν λάδι στη φωτιά του πολέμου στην Ουκρανία; Ο Επιτελάρχης του Κόλιν Πάουελ αποκαλύπτει

Ο συνταγματάρχης Lawrence Wilkerson, ήταν πρώην Επιτελάρχης του Colin Powell. Σε συνέντευξη του λέει σημαντικές αλήθειες για τον πόλεμο στην Ουκρανία και για την εμπλοκή ΗΠΑ και Ευρώπης. Γιατί οι ΗΠΑ επιμένουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά του πολέμου;

«Η σύγκρουσης της Ουκρανίας είναι καταδικαστική  για τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ,όσο και για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η ιστορία αυτής της σύγκρουσης είναι μια ιστορία  εξαπάτησης και ψεύδους στην οποία έχουν εμπλακεί όλοι οι ηγέτες, από την Άνγκελα Μέρκελ μέχρι τον πρόεδρο των ΗΠΑ», λέει και εξηγεί γιατί κατά την άποψη του οι Αμερικανοί πυροδοτούν τη συνέχιση του πολέμου:

“Είμαστε εκεί γιατί όλοι οι κατασκευαστές όπλων μας]βγάζουν χρήματα και δεν «πληρώνουμε» τίποτα σε  αίμα. Και επίσης είμαστε εκεί για να αποκαταστήσουμε την ηγεμονία μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση… Δεν θέλουμε  να «μεγαλώσουν» οι Ευρωπαίοι  και να γίνουν ανεξάρτητοι από εμάς».

Στα τρία βίντεο τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης:

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.