Η Ουγγαρία μπλόκαρε στρατιωτική βοήθεια 500 εκατομμυρια Ευρώ στην Ουκρανία

Η Ουγγαρία δεν ενέκρινε την αποδέσμευση της επόμενης δόσης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία που παρέχεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Υποστήριξης της Ειρήνης της ΕΕ, δήλωσε εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης.

Η δόση, σύμφωνα με το Reuters ανήλθε στα 500 εκατ. ευρώ. Την πληροφορία ότι θα γινόταν είχε μεταδοθεί μία ημέρα νωρίτερα από το ιταλικό πρακτορείο ANSA, το οποίο επικαλέστηκε πηγές του.

«Η Ουγγαρία δεν συμφωνεί με το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταξύ άλλων υφιστάμενων μέσων, χρησιμοποιεί τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Υποστήριξης της Ειρήνης μόνο σε σχέση με την Ουκρανία, καθώς αυτό δεν επιτρέπει τη διοχέτευση επαρκών πόρων για την προώθηση των συμφερόντων της ΕΕ σε άλλους τομείς», ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας ζήτησε μητρώο των ζημιών από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ζήτησε τη δημιουργία διεθνούς μητρώου ζημιών από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πρόβαλε το αίτημα αυτό πριν από την έναρξη της ηγετικής συνάντησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Ρέικιαβικ, ανέφερε το DPA.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί ένα «μητρώο ζημιών που θα επιτρέψει τις κοινές προσπάθειες να περιγράψουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη ρωσική στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία».

Αυτό θα δώσει τη βάση για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, είπε.

Το μητρώο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εργάζονται όλοι με κοινά δεδομένα, είπε ο Σολτς, προσθέτοντας ότι μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως βάση για συνομιλίες σε διεθνές επίπεδο.

«Υπό αυτή την έννοια, είναι εξαιρετικά σημαντικό για το μέλλον της Ουκρανίας», είπε ο καγκελάριος στην ομιλία του, την οποία έκανε περίπου 15 μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.